Sociale media

Adverteren op Snapchat: waarom?

Adverteren op Snapchat: waarom?

Momenteel is deze app enorm populair. Snapchat is online applicatie die je op je smartphone kunt installeren. Bijna iedereen maakt er gebruik van, ook bedrijven. Zij gaan namelijk hun publiek bereiken via deze app. Maar waarom doen ze dit?

Met Snapchat kan je leuke foto’s en filmpjes sturen naar je vrienden. Bij elke snap die je verstuurt, kan er maximaal 10 seconden worden ingesteld. Daarna verdwijnt de snap weer. De reden waarom het zo populair is bij iedereen, is de laagdrempeligheid en veiligheid. Een foto mag dan voor een keer wat minder mooi zijn, want ze verdwijnt toch weer! Vooral jongeren zijn fan van deze app. Maar ook bedrijven doen mee.

Waarom adverteren bedrijven op Snapchat?

Het gaat allemaal om realtime reality. De content die wordt bekeken, is altijd actueel. De advertenties die bedrijven plaatsen, kunnen heel persoonlijk zijn. Op die manier kunnen ze een goede band opbouwen met hun publiek. Verder kan men ook in gesprek gaan op Snapchat. Kijkers die vragen hebben kunnen een snap terug sturen, waarop het bedrijf een creatief antwoord terug kan geven. 

Hieronder een klein overzicht waarvoor je Snapchat kunt gebruiken:

  • Awareness creëren
  • Kortingscodes weggeven
  • Winacties ondersteunen
  • Promoten van aanbiedingen
  • Een blik achter de schermen weergeven
  • Interactie met doelgroep verhogen

Snapchat is een middel dat het imago van jouw bedrijf kan versterken. Regelmatig zijn er nieuwe functies beschikbaar op de app. Dit maakt het leuk en vernieuwend. 

Wil jij meer te weten komen over andere sociale media kanalen?

Contacteer ons dan voor een vrijblijvende babbel via het nummer 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in. 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01