Sociale media

Facebook bedrijfspagina aanmaken: 4 tips

Facebook bedrijfspagina aanmaken: 4 tips

Tip 1: maak een aantrekkelijke welkomstpagina

De eerste pagina waarop mensen terecht komen, moet bezoekers meteen duidelijk maken waarvoor uw bedrijf staat. Gebruik uw profielfoto en omslagfoto om mensen aan te trekken. Hiervoor kan u gebruik maken van heldere en scherpe foto’s. Geef op de welkomstpagina een korte voorstelling van uw bedrijf. Gebruik de tijdlijn om de geschiedenis van uw bedrijf te tonen en relevante mijlpalen in de kijker te zetten.

Tip 2: zorg voor interactie

Het belangrijkste aan het onderhouden van een bedrijfspagina is dat deze up to date moet blijven! Als u niet regelmatig nieuwe berichten plaatst, zullen mensen hun interesse verliezen en misschien uw pagina niet meer 'leuk vinden’. Varieer in uw berichten. Schrijf niet enkel tekst, maar gebruik ook foto’s en video’s.  Deze trekken meestal meer aandacht. Stel vragen om zo reactie te krijgen. Reageer op wat mensen schrijven, zodat ze weten dat u luistert en dat hun mening telt.

Tip 3: schrijf relevante berichten

Bezoekers moeten natuurlijk uw berichten willen lezen. Iedereen weet dat een nieuwe investering of de kwartaalomzet van dit jaar belangrijk is voor uw bedrijf, maar probeer tussendoor ook te berichten over luchtige zaken. Hoe het gaat op de werkvloer, grappige momenten met collega’s, verslag van een evenement, … Dit geeft een heel andere kijk op uw bedrijf, wat de interesse van mensen wekt.  Een goed voorbeeld is de bedrijfspagina van Coca Cola die berichten post over recepten, oude reclames, etc.

Tip 4: promoot uw Facebook pagina

Om uw pagina aan de man te krijgen, kan u verschillende methodes gebruiken. Ten eerste kan u gewoon vragen aan mensen om uw pagina leuk te vinden. Doe dit niet enkel door uw Facebook-vrienden uit te nodigen, maar stuur de link van uw Facebookpagina ook door naar uw e-mailcontacten. Doe een beroep op uw vrienden, familie, collega’s, leveranciers en klanten. Daarnaast kan u overal verwijzen naar uw nieuwe Facebookpagina: website, e-mail, facturen, visitekaartjes, flyers, … Zorg dat mensen weten dat u te vinden bent op Facebook.

Zelf van start gaan met uw Facebook bedrijfspagina?

Wenst u hulp bij het aanmaken van uw bedrijfspagina op Facebook, doe dan beroep op #company#. Wij helpen u met het opstarten van een Facebookpagina die volledig past bij uw bedrijf. Contacteer ons op het nummer 056/32.32.01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01