Internet marketing

Wat is de internet marketing driehoek?

Wat is de internet marketing driehoek?

Basisprincipe 1: Surfers op uw website krijgen

Uw internet marketing start met het bezitten van een eigen professionele én aantrekkelijke bedrijfswebsite. Echter zonder bezoekers zal uw website weinig nut hebben. Het is noodzakelijk om niet zomaar website traffic te genereren, maar wel quality traffic! Hiermee wijzen we op het aantrekken van de doelgroep die specifiek op zoek is naar uw diensten en/of producten. Zij surfen op uw website met een bepaald doel, waardoor er gemakkelijker conversies kunnen gebeuren.

De juiste bezoekers krijgt u op uw site op verschillende manieren:

SEO of zoekmachine optimalisatie

De meest voor de hand liggende methode om bezoekers gratis naar uw website te krijgen, is door een goede zoekmachine optimalisatie te doen. Door uw website op een slimme manier te optimaliseren kan u ervoor zorgen dat u voor bepaalde belangrijke zoekwoorden gemakkelijk gevonden wordt in Google. Een sterk doorgedreven zoekmachine optimalisatie kan uw website een toppositie geven binnen de zoekresultaten zodat u opvalt en gemakkelijk web traffic kunt genereren.

SEA of zoekmachine adverteren

Een andere gekende methode om webverkeer te verkrijgen is door te adverteren in de zoekmachines zodat u bovenaan in Google komt te staan (via Google AdWords). U maakt een advertentie op die u toekent aan verschillende belangrijke zoekwoorden. Wanneer iemand dan op zo'n woord zoekt, zal uw advertentie verschijnen. Wanneer de bezoeker vervolgens op de advertentie klikt, zal u hiervoor een bepaald bedrag moeten neertellen.

De zoekwoordenkeuze kan een groot verschil maken in uw advertentiebudget. Doe hier vooraf onderzoek naar want niet elk woord is even goedkoop of duur.

Advertenties op sociale media

Net zoals u in zoekmachines kunt adverteren, is het ook mogelijk om te adverteren via sociale media. Als voorbeeld hebben we het advertentieprogramma van Facebook waarmee u advertenties kunt opmaken en laten weergeven aan een specifieke doelgroep.

Sterk social media management

Vroeger was het voldoende om een bedrijfswebsite te hebben, maar vandaag de dag moet u ook actief aanwezig zijn op sociale media! Deze nieuwe kanalen kan u gemakkelijk inzetten om nieuwe bezoekers naar uw website te halen. Indien u echt wilt slagen op sociale media, moet u ervoor zorgen dat u voldoende interessante content publiceert en deelt. Ga ook voor verschillende soorten content zoals blogs, foto's, video's, enzovoort. 

Basisprincipe 2: Websitebezoekers converteren

Hoe kan u uw bezoekers converteren?

Converteren betekent eenvoudigweg dat u de bezoeker omzet in een bepaald gewenst resultaat. Dit kan een contactaanvraag zijn, een nieuwsbriefinschrijving, het online kopen van een product,... Hoe meer bezoekers u naar uw website kan lokken, hoe meer conversies u kan bereiken.
Bezoekers converteren gebeurt echter niet vanzelf. Hiervoor moet u rekening houden met een aantal belangrijke zaken waaronder:

  • schrijf goede, activerende teksten
  • probeer niet enkel en alleen te verkopen
  • biedt uw doelgroep waardevolle informatie
  • maak gebruik van slimme call-to-actions
  • zorg voor een eenvoudige navigatie waarbij het belangrijkste in drie muisklikken te zien is
  • maak procedures eenvoudig (vb. een kort contactformulier of een eenvoudig bestelproces voor een webshop)
  • gebruik titels met nadruk op voordelen

Basisprincipe 3: Duidelijke positionering

Positionering is relevantie, differentiatie en waarmaken

De definitie van positionering: "Het bewust proberen het merk een breinpositie te geven in het hoofd van de consument zodat er een groot onderscheid is met de concurrentie".

USP positionering

Probeer uzelf dus te positioneren zodat u beter bent dan uw concurrenten. Wanneer u een scherpe positionering heeft, kunt u uw markt goed bewerken: u weet wie uw klanten zijn en welke behoeftes zij hebben. Elke online communicatie kan u hier dan gemakkelijk op afstemmen.

Kies er bijvoorbeeld voor om op uw website een plaats te voorzien waarin u uw troeven of USP's (unique selling points) vermeldt. Toon de surfer dat hij bij u een toegevoegde waarde krijgt die hij nergens anders kan vinden.

Hoe kan u uzelf positioneren als een echte expert?

Een positionering als expert zorgt ervoor dat surfers vertrouwen in u krijgen waardoor zij sneller geneigd zullen zijn om actie te ondernemen. Maar hoe kan u zichzelf nu positioneren als een echte expert? U moet de kennis delen die u heeft, want hiermee toont u wat u kan! Dit is de reden waarom heel wat bedrijfssites een eigen weblog bijhouden want op termijn verzamelen ze zo een hele bibliotheek met kennis over hun vakgebied.

De positionering moet uw bezoeker een reden geven om klant te worden bij u en niet bij uw concurrent.

Meer informatie of advies nodig over internet marketing?

Aarzel niet om online marketing specialist #company# te contacteren via 056 32 32 01 of om het contactformulier in te vullen.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01