Internet marketing

Tracht de juiste doelgroep te traceren

Tracht de juiste doelgroep te traceren

Waarom aan doelgroepbepaling doen?

Effectieve marketing begint met een sterke analyse van de doelgroep. Dit is een cruciaal element in uw marktbenadering. Consumenten verschillen van elkaar en reageren daarom ook anders op bepaalde marketingstrategieën.

Om optimaal te kunnen inspelen op de verlangens en behoeftes van de klant, dient u de markt dus in te delen in verschillende segmenten. Kies de segmenten die het belangrijkst zijn voor uw onderneming en probeer de specifieke behoeftes in kaart te brengen. Op die manier kan u handig inspelen op hun behoeftes via uw aanbod en marketingstrategie.

Hoe ga ik te werk?

Segmentering van doelgroepen kan op basis van allerlei verschillende parameters, gaande van geografische segmentatie tot complexe socio-demografische segmentatie. Criteria die vaak gebruikt worden voor B2C zijn bijvoorbeeld leeftijd en geslacht, maar ook opleidingsniveau, vrijetijdsbesteding, aankoopgedrag, ... Voor B2B spreken we in termen van bedrijfsgrootte, sector, omzet,...

Soorten segmentatie:

  • Geografische segmentatie: opsplitsen van een markt naar land, regio, stad, gemeente
  • Demografische segmentatie: opsplitsen van een markt naar leeftijd, geslacht, sociale klasse, fase in gezinslevenscyclus, religie, etnische afkomst..
  • Sociaal-economische segmentatie: opsplitsen van een markt naar inkomen, opleiding, beroep
  • Psychografische segmentatie: opsplitsen van een markt naar persoonskenmerken, levensstijl
  • Gedragssegmentatie: opsplitsen van een markt naar verbruiksniveau, merkentrouw, koopbereidheid

Doelgroepbepaling voor een effectieve communicatiestrategie!

Nauwekeurige segmentatie is dus lonend! Doelgroepgerichte campagnes zorgen voor een hogere conversie dan brede campagnes.

Nood aan een goede marketingstrategie?

#company# is dankzij haar jarenlange ervaring specialist op vlak van offline en online communciatie. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01