Internet marketing

SEM

SEM

SEM: SEO

Search Engine Optimization of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. SEO omvat de kunst om uw website zo hoog mogelijk in zoekmachine te positioneren en dit zonder te betalen. Uw site krijgt dus een toppositie in de natuurlijke zoekmachine resultaten.

Aan SEO doen is complexer dan men op het eerste zicht zou denken. Zoekmachine veranderen continue hun algoritme omdat er dagelijks websites bij komen. De groei van het internet heeft invloed op de manier waarop zoekmachine hun resultatenlijst samen stellen. Een zoekmachine zoals Google kan het zich niet permitteren dat er plots geen relevante resultaten meer zouden worden weergegeven. Een gebruiker van de zoekmachine wil namelijk heel snel vinden wat hij zoekt.

SEM: SEA

Search Engine Advertising of in het Nederlands online adverteren in zoekmachines. Zoekmachine hanteren meestal het pay per click principe. U betaalt pas als een zoeker effectief geklikt heeft op uw online advertentie en zo op uw website terecht komt. Dit is een heel budget vriendelijke manier van adverteren. Stel u voor dat u maar zou moeten betalen als iemand uw advertentie in de krant effectief heeft gelezen.

Het meest gekende systeem om aan online adverteren te doen in zoekmachines is Google Adwords.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01