Internet marketing

Meer lezers aantrekken om jouw blog te volgen

Meer lezers aantrekken om jouw blog te volgen

Bloggen is hot! Het is enorm populair en er zijn veel bedrijven uit verschillende sectoren die hier aan deelnemen. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen jouw blog lezen en uiteindelijk ook volgen? In dit blogbericht zijn er een aantal tips te vinden die hierbij kunnen helpen. 

Tip 1 – Kies een passende naam

Een goede naam vinden voor je blog is cruciaal. Zorg er dus voor dat de naam mensen aantrekt. Maak het ook niet te moeilijk. Bezoekers die je blog interessant vinden, willen dit aan hun vrienden en kennissen delen. Gebruik je een moeilijk te onthouden naam, dan gaat dit stroef en is er veel kans dat mensen je blog helemaal vergeten. Dus, keep it simple!

Tip 2 – Zoek een interessant onderwerp

Bij het schrijven van een blog is het belangrijk dat de lezer het gevoel krijgt dat jij goed weet waarover je schrijft. Je wilt de lezer tenslotte iets bijbrengen. Kies dus een onderwerp dat je echt interesseert. Zo hou je het ook langer vol.

Tip 3 – Gebruik sociale media

Deel je blog op verscheidene sociale media kanalen. Wat je ook makkelijk kunt doen, is de link van je blog op elk sociaal media kanaal plaatsen. Bezoekers kijken eerst naar je profiel vooraleer ze je volgen. Zorg er dus voor dat je persoonlijke stijl hier naar voren komt. Vervolgens kan je je bij meerdere Facebook-groepen, blogging communities aansluiten. Het is dan ook de bedoeling dat je hier actief op bent. Het vraagt enige tijd in het begin, maar uiteindelijk is het wel waard.

Tip 4 – Denk aan Google

Deze zoekmachine maakt gebruik van een ranking. Een goede naam en een passende URL zullen ervoor zorgen dat de bezoeker jouw blog snel terug kan vinden via Google. Maak ook gebruik van een meta-tag. Dit is een korte omschrijving en vat je blog eigenlijk samen in één zin. In deze omschrijving is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke woorden je gaat gebruiken. Gebruik een aantal typische zoekwoorden die de bezoeker gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je blog een hogere ranking krijgt.

Tip 5 – Verzorg je lay-out

Vermijd lange teksten. Dit oogt saai en de lezer zal je blog snel wegklikken. Maak je tekst ook leesbaar. Denk goed na voor je een lettertype kiest. Maak ook gebruik van verschillende koppen en tussentitels. Voorzie je blog van een bepaalde kleur. Zorg er wel voor dat de kleuren passen met je persoonlijke stijl.  Een blog moet aantrekkelijk ogen en aanzetten tot lezen. Professioneel beeldmateriaal is ook altijd een troef.

Meer informatie of advies nodig omtrent bloggen of websites?

Contacteer ons team op het 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01