Internet marketing

Linkbuilding: Internal linking

Linkbuilding: Internal linking

Waarom aan internal linkbuilding doen?

Door links te leggen naar aanverwante pagina’s, nieuwsfeiten, promoties,… biedt u de mogelijkheid aan de bezoeker van uw website om meer informatie te vinden over hetgeen hem interesseert. Daardoor geeft u de bezoeker de indruk dat uw website waardevol is. Door veel informatie te geven, zal de bezoeker eveneens vertrouwen krijgen omdat u daardoor toont dat u weet waarover u spreekt.

Internal linking zorgt er voor dat een zoekmachine een waardeschaal van de belangrijkheid van de verschillende webpagina’s van uw website kan toekennen. Naar pagina A liggen 25 interne links, naar pagina B maar 5. Dan zal pagina B als minder waardevol dan pagina A beschouwd worden.

Vergeet de algemene seo regel voor wat betreft links niet. Het is belangrijk om uw interne links in tekstvorm online te plaatsen in plaats dan via afbeeldingen. Houdt ook in gedachten dat de anchor link telkens één of meerdere kernwoorden dient te omvatten.

  • Voorbeeld van een slechte link: klik hier voor meer informatie
  • Voorbeeld van een goede link: meer informatie over webdesign (waar we enkel het woord webdesign als link definiëren).

Zorg eveneens dat uw interne links een ander kleur hebben dan uw platte tekst, zo ziet de bezoeker van uw website onmiddellijk welke worden voor internal linkbuilding, interne links, gebruikt worden.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01