Internet marketing

Klanten en zoekmachines zijn gek op sterke webcontent

Klanten en zoekmachines zijn gek op sterke webcontent

Hoog scoren in Google

Wilt u hoog scoren in Google? Schrijf dan sterke SEO teksten voor uw website! Dit kan u onder andere doen door in uw webteksten zoekwoorden of zoekwoordcombinaties te verwerken. Indien iemand in Google dan een zoekwoord intikt, is de kans groot dat u hoog in de zoekresultaten verschijnt. Een hoge positie betekent dat u opvalt en dat surfers sneller zullen doorklikken om uw site te bezoeken. Op die manier kan u eenvoudig website traffic genereren.

Hoog scoren bij bezoekers

Bij het schrijven van webteksten mag u het niet enkel rekening houden met de zoekgerichtheid. Ook de bezoekersgerichtheid mag zeker niet uit het oog verloren worden. Het heeft immers weinig nut om mensen naar uw website te halen wanneer ze snel afhaken vanwege zwakke webcontent. 

Websitebezoekers zijn verzot op interessante webcontent die eenvoudig en snel te lezen valt.

Ook publiceert u best regelmatig nieuwe content want zo zullen websitebezoekers sneller geneigd zijn om de website regelmatig opnieuw te bezoeken.

Tips voor een sterke SEO webtekst

Alles start met de titel van uw tekst

De titel van uw webtekst is zeer belangrijk omdat het de lezer en de zoekmachine onmiddellijk moet duidelijk maken waarover de tekst handelt. Probeer daarom uw belangrijkste zoekwoord(en) in deze titel te verwerken zodat de kans groter wordt dat u op die zoekwoorden gevonden wordt in de zoekmachine.

Ook wanneer u met tussentitels werkt, is het slim om daarin zoekwoorden te plaatsen. Tussentitels moeten eveneens een korte samenvatting geven over de volgende alinea.

Val met de deur in huis

Ga voor de omgekeerde trechter en begin uw tekst met het belangrijkste nieuws bovenaan. Online lezers hebben vaak weinig tijd en geduld en willen snel de essentie van een tekst weten. Veelal eindigen ze dan ook bij het lezen van de inleiding.

Less is more

Houd uw tekst beknopt. Ellenlange teksten schrikken af en vervelen snel. Hierdoor zal uw webtekst z'n effect missen.

Vrees geen wit

Lezen op scherm is vermoeiender voor de bezoeker dan lezen op print. Voorzie daarom uw tekst van voldoende witruimte en werk met tussentitels. Zo krijgt de lezer ademruimte tijdens het lezen.

Hulp nodig bij het opmaken van webteksten?

Webcontent schrijven is een vak apart omdat een beeldscherm een andere tekst vraagt dan een simpel A4'tje en zoekmachines input willen. Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren via 056 32 32 01 of via ons contactformulier. Onze SEO copywriter helpt u graag verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01