Internet marketing

Een goede linkbuilding om hoog te scoren in Google

Een goede linkbuilding om hoog te scoren in Google

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces waarbij u links gaat vergaren vanaf gerelateerde externe webpagina's naar gerelateerde pagina's op uw eigen site. Het uiteindelijke doel is het bereiken van een hoge positie in de Google zoekresultaten

Factoren die belangrijk zijn voor een goede linkbuilding

De tijd dat de kwantiteit van de link boven de kwaliteit staat, is gedaan! Google hecht zeer veel waarde aan links die een zekere relevantie hebben. Hieronder vindt u een aantal indicatoren terug die de kwaliteit van een link bepalen.

Link populariteit

Bekende websites met veel bezoekers spelen een belangrijke rol op het internet. Denk maar een Wikipedia. Het spreekt voor zich dat links vanuit zo'n gekende website als belangrijker geacht zullen worden dan links van websites die nauwelijks bezoekers kent.

Page rank

PageRank (PR) is de naam van het algoritme dat Google gebruikt om de waarde van een pagina te berekenen via een score van 0 tot 10. Hoe hoger deze score, hoe waardevoller de pagina. Een link van een pagina met een hoge PR is bijgevolg veel kwalitateitsvoller dan een link vanuit een pagina met een lage PR.

Anchortekst

De linktekst van de link naar uw site wordt de anchortekst genoemd. Dit kunnen woorden zijn als 'klik hier' of 'bekijk site' maar ook woorden waarop u graag wilt gevonden worden. Een anchortekst is altijd klikbaar, wordt vaak onderstreept en heeft vaak een afwijkende kleur (meestal blauw).

Google ziet deze tekst als een hint over de pagina waarnaar u verwijst. Wanneer de tekst 'klik hier' is, zal Google hier nauwelijks kunnen uit afleiden over wat de pagina zal gaan waarnaar verwezen wordt. Gebruik daarom altijd een korte relevante beschijving van de pagina.

Ook anchorteksten binnen uw website hebben een invloed. Deze worden dan interne links genoemd.

Social media links

Links vanuit sociale mediakanalen spelen de laatste jaren ook een belangrijke rol. Vooral de rol van Google Plus is hierbij opvallend.

Sociale media links voor linkbuilding

Link management

De waarde van links neemt af naarmate deze langer geleden geplaatst is. Ook kan het zijn dat bepaalde pagina's zelfs niet meer werken. Een linkprofiel dat natuurlijk is, bouwt regelmatig nieuwe links op. Deze zaken zorgen er voor dat u voor een effectieve linkbuilding strategie, uw linkprofiel moet managen en onderhouden.

Nood aan een website die hoog scoort in Google?

Webdesignbureau #company# uit Marke is de ideale partner! We creëren professionele en aantrekkelijke websites die uw online imago een extra boost geven. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01