Internet marketing

Zoekmachine vriendelijke teksten schrijven voor uw website

Zoekmachine vriendelijke teksten schrijven voor uw website

Waarom aan copywriting doen en nieuwe teksten toevoegen aan uw website

Dat u er goed aan doet om uw website regelmatig te voorzien van nieuwe inhoud is een absolute must. Niet enkel om weerkerende bezoeker te blijven boeien, maar tevens om uw toppositie in de zoekresultaten van een zoekmachine te versterken en of te behouden.

Enkele copywriting tips om uw website beter te laten scoren.

  • taal: een correcte grammatica en spelling in de teksten van uw website zorgt er voor dat zoekmachines deze beter kunnen indexeren. Tevens komt het veel professioneler over bij uw bezoekers.
  • Paragrafen: vermijd lange stukken tekst. U doet er goed aan om te werken met korte paragrafen. Dit komt tevens de leesbaarheid van uw teksten ten goede.
  • Lijsten: werken met lijsten worden beter verwerkt door zoekmachines dan louter teksten. Werken met lijsten zorgt tevens voor een beter overzicht.
  • Relevantie: het gebruik van synoniemen voor uw trefwoorden vergroot de kans dat een potentiële klant uw website bezoekt. Termen uit het vakjargon zijn uit den boze.
  • Zinnen: korte zinnen lezen gemakkelijker.
  • Tekst overnemen van een andere website: let op het auteursrecht bij het kopiëren van teksten. Doe zeker de moeite om de teksten te herschrijven. Google beschikt namelijk over de mogelijkheid om volledig gekopieerde teksten te herkennen. Uw tekst zal aanzien worden als spam. Wat uiteraard een negatieve factor is voor wat betreft zoekmachine optimalisatie.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01