Internet marketing

Hoe mailadressen van toekomstige klanten verzamelen? Enkele nuttige tips!

Hoe mailadressen van toekomstige klanten verzamelen? Enkele nuttige tips!

12 tips die uw adressenbestand zullen vergroten

Tip 1 - Aandacht voor de nieuwsbrief op de eigen website

Op uw website staan ongetwijfeld interessante items waarvan de bezoeker kan denken 'daar wil ik wel van op de hoogte gehouden worden'. Biedt hen dan ook de mogelijkheid om zich onmiddellijk in te schrijven. Verstop het inschrijfformulier niet op uw website, maar plaats deze steeds opvallend.

Tip 2 - Hou het inschrijfformulier kort

Een inschrijfformulier moet zeker het mailadres opvragen en eventueel een naam en voornaam. De rest is overbodige informatie die alleen maar de potentiële inschrijver zal afschrikken.

Tip 3 - Archiveer uw nieuwsbrief online

Door de nieuwsbrief ook online te archiveren, kan u hem laten tonen aan andere sitebezoekers waardoor u bij hen op die manier de honger naar meer kunt aanwakkeren. Een bijkomend voordeel is dat een goed opgestelde nieuwsbrief ook geïndexeerd kan worden door zoekmachines.

Tip 4 - Een tof cadeau werkt altijd

Denk maar aan het geven een kortingscode of een e-book bij een nieuwsbriefinschrijving. Hierdoor zal men sneller geneigd zijn om zich effectief in te schrijven.

Tip 5 - 'Mail-a-friend' toevoegen aan de nieuwsbrief

Voeg onderaan uw nieuwsbrief de optie 'mail-a-friend' toe zodat men nieuwe potentiële nieuwsbrieflezers kan bereiken. Indien ze in de brief zullen geïnteresseerd zijn, zullen ze sneller geneigd zijn om zich zelf ook in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Tip 6 - Gebruik evenementen of seminars om adressen te verzamelen

Deel inschrijfformulieren uit tijdens zo'n evenement of seminar. Op zulke momenten zal men vlugger informatie uitwisselen.

Tip 7 - Maak er een wedstrijd van

Laat uw potentiële klanten zich inschrijven met de vermelding dat ze op die manier kans kunnen maken op bijvoorbeeld een Ipad.

Tip 8 - Elk contactmoment kan een mailadres opleveren

Zorg ervoor dat alle medewerkers (indien ze in contact komen met potentiële klanten) vragen naar het mailadres.

Tip 9 - Promoot uw nieuwsbrief bij bijvoorbeeld orderbevestigingen

Indien uw webshop orderbevestigingen verstuurt, probeer dan een link op te nemen om zo mensen naar uw nieuwsbrief te lokken.

Tip 10 - Op de toonbank zoals vroeger

Leg op uw toonbank een blad waarop klanten hun e-mailadres kunnen nalaten indien ze de nieuwsbrief wensen te ontvangen.

Tip 11 - Verwijs naar de nieuwsbrief in uw e-mail handtekening

Wanneer u mails verstuurd, moet u ervoor zorgen dat u een eigen e-mailhandtekening heeft. Dit komt enerzijds professioneel over en schept anderzijds vertrouwen. Probeer daarom ook in deze handtekening een verwijzing naar uw nieuwsbrief te maken.

Tip 12 - In de productverpakking

Verwerk in uw productverpakking een verwijzing naar uw nieuwsbrief.

Meer informatie of advies nodig omtrent het verzamelen van e-mailadressen?

Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag met het uitbouwen van een straffe e-mailmarketing door te beginnen met een groot mailadressenbestand!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01