Internet marketing

Internetmarketing met een beperkt budget, het kan!

Internetmarketing met een beperkt budget, het kan!

Een website hoeft niet duur te zijn

Een website hoeft geen stukken van mensen te kosten om te scoren bij consumenten. Afhankelijk van de functionaliteiten die de site moet hebben, zal de prijs variëren. Het spreekt voor zich dat een uitgebreide webshop duurder zal zijn dan een basic webshop. Maar dit betekent niet dat deze minder goed is!

Wat hierbij wel ontzettend belangrijk is, is het grafisch design van de site. Deze moet aantrekkelijk en uitnodigend zijn want mooie websites laten een positieve indruk na. Ook zullen deze ervoor zorgen dat bezoekers de site niet snel weer verlaten.

Zorg voor naamsbekendheid

Het is belangrijk om uzelf te onderscheiden van de concurrentie want er zijn duizenden bedrijven die online producten verkopen. Zorg er daarom voor dat ze uw merk niet snel vergeten. Het begint al bij de keuze van de domeinnaam die best dezelfde is als de naam van uw bedrijf.

SEO of Search Engine Optimization

Als iemand dan een relevante zoekopdracht in Google ingeeft, dan wil u uiteraard bovenaan in de resultatenlijst staan. Dankzij een goede SEO (zoekmachine optimalisatie) strategie kan u deze hoge positie verkrijgen. 

SEO kan echter wel tijdrovend zijn, maar het is wel noodzakelijk om online gevonden te kunnen worden. 

Online blog bijhouden

Hoe meer content u op uw website aanbiedt, hoe sterker u zich kan profileren als expert binnen uw vakgebied. Bloggen is een fantastische manier om meer bezoekers en links naar uw site te genereren maar produceer geen content gewoon om te produceren. Schrijf kwalitatief sterke blogposts die uw lezers aanspreken en motiveren.

Bovendien kan u door regelmatig nieuwe content online te plaatsen ook een sterke positie in de zoekresultaten verkrijgen.

Sociale media aanwezigheid

Een account aanmaken op sociale media kost geen geld. Aarzel dus niet om ook op deze sociale media kanalen sterk actief te zijn met uw bedrijf. Uw doelgroep zit gegarandeerd zelf al op deze kanalen, dus blijf niet achter! Door regelmatig bepaalde items op uw sociale mediapagina te posten kan u een heleboel mensen bereiken.

Bovendien zijn sociale media handige manieren om bijvoorbeeld leuke promotie-acties of wedstrijden te lanceren.

Nieuwsbrieven versturen

E-mailmarketing is al een zeer oude marketingvorm, maar daarom niet minder effectief en efficiënt. Stuur af en toe een nieuwsbrief naar uw klanten en toekomstige klanten. Zo horen ze nog eens van u waardoor u een top-of-mind awareness creëert.

Vergeet offline communicatie niet

Vermeld uw website en sociale mediapagina's in uw e-mailhandtekening, op uw spandoeken, visitekaartjes, enzovoort zodat men onmiddellijk op de hoogte is van uw online aanwezigheid.

Hulp nodig bij het voeren van sterke online marketing?

Contacteer online communicatiespecialist #company# via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in. Online marketing is tegenwoordig zeer belangrijk voor elke onderneming en wij helpen u graag hierbij.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01