Internet marketing

Het nut van klantbeoordelingen

Het nut van klantbeoordelingen

Waarom zou u reviews tonen?

Goede reviews/beoordelingen van bestaande klanten zijn belangrijk om het vertrouwen van potentiële nieuwe klanten te winnen. Het grootste deel van de consumenten vertrouwt namelijk evenveel op online reviews als op persoonlijke aanbevelingen van kennissen. Deze zijn dus van uiterst belang.

Heel wat bedrijven hebben daarom op hun website een extra pagina waarop testimonials staan. Deze moeten de potentiële klant overtuigen om met het bedrijf in zee te gaan.

Op het internet is het bovendien nog gemakkelijker om klantbeoordelingen op te zoeken, denk maar aan de vele vergelijkingssites, meningen op fora, geautomatiseerde klantenbeoordelingssystemen en reviews op blogs.

Hoe klantenbeoordelingen integreren in de website?

Vraag aan uw klanten om een recensie voor u te schrijven. Zeg hen hoe belangrijk hun mening is en toon hen uw dankbaarheid. Een tweede manier is hen belonen door bijvoorbeeld cinematickets te geven. Deze reviews kan u vervolgens handmatig via het content management systeem aan de site toevoegen.

Een andere optie is om vanuit de CMS een link naar de klant te sturen met de vraag om een recensie te schrijven en terug door te sturen naar ons. Vervolgens kunnen deze recensies online geplaatst worden en hoeft niet alles overgetypt te worden in de CMS.

Wat u zeker niet mag doen is mensen betalen of valse profielen aanmaken om positieve recensies te schrijven.

Bekijk enkele klanten getuigenissen van onze klanten

Wat met negatieve beoordelingen?

Veel mensen zien een site waarop mensen beoordelingen kunnen achterlaten niet zitten. Waarom? Ze zijn bang voor negatieve reviews. Toch geven enkele kleine negatieve reacties/puntjes meer geloofwaardigheid aan uw website. Want hoe goed uw product of dienst ook is, er zullen altijd mensen zijn met commentaar. En zeg nu zelf: een website met alleen maar positieve commentaar komt al snel ongeloofwaardig over. Mensen hebben dan al snel de neiging om te denken dat de eigenaar zelf de reviews schrijft.  

Wanneer u een negatieve reactie krijgt, is het belangrijk om op een vriendelijke en professionele manier te reageren. Zoek samen naar een oplossing en biedt uw excuses aan. Andere mensen zullen uw reactie zeker lezen en in positieve zin verrast zijn.

Recensies op website plaatsen om vertrouwen te winnen

Op zoek naar een website met reviews?

Webdesignbureau en social media expert #company# helpt u aan een website met online reviews. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01