Internet marketing

Het nut van een krachtige call-to-action

Het nut van een krachtige call-to-action

Wat is een call-to-action?

Een CTA is een begrip dat regelmatig in de marketingwereld voorkomt. Met zo'n call-to-action probeert men potentiële klanten tot een specifieke handeling te overhalen nadat ze een bepaalde boodschap gezien hebben.

Het is een duidelijke, opvallende knop die de bezoeker verleid tot actie!

Elementen van een CTA

Bezoekers die vaak voor het eerst op een website komen, worden overspoeld door enorm veel informatie. Dit kan er snel voor zorgen dat de bezoeker niet snel de gewenste informatie terugvindt (zoals bijvoorbeeld contactgegevens). Dit is niet positief voor uw bedrijf, want zo zullen consumenten snel afhaken en een andere site opzoeken. Een call-to-action kan de keuzestress verminderen aangezien dit onmiddellijk de aandacht van de bezoeker naar zich toe zuigt.

De grootte van een call-to-action button ten opzichte van de andere elementen op de website geeft aan hoe belangrijk deze button is. Vaak wordt deze in een andere kleur geplaatst dan de rest van de website, zodat het veel meer opvalt. Als uw button kleurrijk of contrastrijk is, zal dit de interesse en nieuwsgierigheid wekken waardoor men vlugger geneigd zal zijn de handeling uit te voeren.

Ook de plek waar u een call-to-action plaatst is van essentieel belang! Het dient zeker op een duidelijk zichtbare plaats te staan.

Maar vergeet niet dat een CTA is niet enkel belangrijk is op online kanalen zoals bijvoorbeeld een website. Ook traditionele reclamevormen hebben baat bij een call-to-action!

CTA: call-to-actions om de klant te verleiden tot een bepaalde actieUw bezoekers tot de nodige actie verleiden?

Communicatiespecialist #company# is gespecialiseerd in online en offline marketingcommunicatie. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in! We zorgen er voor dat uw communicatie de gewenste doelen bereikt!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01