Internet marketing

Google Adwords

Google Adwords

Hoe werkt Google Adwords?

De techniek van Google adwords bestaat eruit dat kleine tekst of banner advertenties worden weergegeven op een website. Wanneer een willekeurige bezoeker dan klikt op een dergelijke advertentie komt hij terecht op de website van de persoon die de advertentie heeft geplaatst. De kosten verbonden aan Google Adwords zijn ook volledige voor de persoon die de advertenties wenst weer te geven. Deze persoon moet een bijdrage betalen wanneer een internetter op de advertentie klikt en dus ook degelijk op de website terecht komt.

Waar staan de advertenties van Google Adwords?

Google Adwords zie je tussen de zoekresultaten van Google verschijnen, maar kunnen ook worden weergeven op jouw persoonlijke website. Het ingenieuze aan het concept van Google Adwords is dat elke betrokken partij er voordeel uit haalt. Eerst en vooral wordt het voor Google zelf mogelijk om inkomsten te genereren. Ook de persoon die Google Adwords wens te plaatsen op zijn website kan hiervoor inkomsten verwerven. En uiteindelijk is ook de persoon die op de advertentie geklikt heeft tevreden want hij komt in vele gevallen terecht op een website die te maken heeft met het onderwerp waarnaar hij op zoek was.

Er bestaan twee soorten Google Adwords

Er bestaat ook een verschil in aanpak tussen de twee soorten Google Adwords. Zo zullen de adwords die worden weergegeven op een persoonlijke website vaak worden aangepast aan de content van de website. De eigenaar van de website kan hier weinig aan veranderen. De advertenties die echter worden weergegeven tussen gewone zoekresultaten kunnen wel bepaalt worden. Zo kan je kiezen voor welke specifieke zoektermen de adwords advertenties moeten worden weergegeven. Ook kan je bijvoorbeeld bepalen aan welke geografische groep personen de adwords moeten worden weergegeven. Kortom je kan de inhoud van je adwords campagne zo goed als zelf gaan bepalen.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01