Internet marketing

Tijd voor verandering: communiceer online!

Tijd voor verandering: communiceer online!

Digitale technologie verandert de traditionele mediamarkt

Het klassieke medialandschap werd grondig dooreengeschud door de digitalisering. Het aanbod van content op het internet is gigantisch en vaak ongeorganiseerd. De ontvanger wordt door de digitalisering een potentiële zender, vnl. via de sociale netwerken. Zo kunnen sociale media gebruikers een boodschap die ze ontvangen van een bepaald bedrijf verder verspreiden onder hun vrienden en kennissen.

Hierdoor wordt het concept 'interactiviteit' vaak gerelateerd aan digitale media. De vroegere passieve ontvangers worden omgetoverd tot actieve mediagebruikers die content op hun eigen tempo consumeert maar ook zelf content produceert.

De opportuniteiten van het online communiceren

Het internet zorgt er voor dat informatie in een mum van tijd verspreid wordt onder heel wat mensen. Hierdoor kan uw boodschap tot bij veel mensen komen, waaronder zich uw doelgroep zal bevinden. Dankzij het internet heeft de consument ook meer de macht om zelf te bepalen wanneer hij welke reclame wenst te bekijken. Een groot verschil met televisiereclame die ons opgedrongen wordt.

Sociale media kunnen uw online aanwezigheid een extra boost geven. Via sommige sociale netwerken is het mogelijk om een bedrijf, onderneming of winkel te beoordelen. Andere sociale mediagebruikers zien deze beoordelingen als een belangrijk punt voor hun uiteindelijke keuze. Een winkel met een positieve beoordeling zal veel vlugger gekozen worden dan een winkel waar de beoordeling eerder aan de negatieve kant neigt. Consumenten vertrouwen bovendien veel sneller de mening van andere consumenten.

Decision making process: welke keuze dien ik te maken?

Hiernaast getuigt het hebben van een eigen bedrijfswebsite van professionaliteit. Een goede en aantrekkelijke website kan eveneens een rol spelen in het keuzeproces van de consument. Bovendien kan deze website sfeerfoto's, eigen realisaties en producten bevatten die de consument vroeger anders enkel kon zien wanneer hij of zij de winkel of het bedrijf zelf bezocht.

Toch mogen traditionele media niet uit het oog verloren worden! Heel wat bedrijven hebben een grote behoefte aan gatekeeping, controle op de content die ze verspreiden. Digitale media vegen de traditionele media dus niet van de baan! Consumenten ervaren het eerder als een uitbreiding van hun keuzemogelijkheden. Als bedrijf is het bijgevolg geen slecht idee om op beiden in te zetten! Zeker nu heel wat consumenten het internet als informatiebron gebruiken.

Een goede integratie van offline en online media zorgt voor versterking. Denk maar aan de nieuwskranten die ook een eigen website of zelfs een digitale versie van hun kranten hebben.

#company# als partner voor al uw online communicatie

Wenst u te starten met een goed uitgekiende online communicatiestrategie, of wilt u uw online communicatie optimaliseren? Dan kunnen wij u zeker helpen! Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01