Grafisch ontwerp

Naamkaartjes laten maken

Naamkaartjes laten maken

Eerste indruk

Een visitekaartje, ook wel naamkaartje genoemd, is een kaartje waarop belangrijke contactgegevens staan en die zo kan bijdragen aan een soepeler toekomstig contact. Een visitekaartje is meestal, samen met de gever ervan, de eerste indruk die u afgeeft. Ook zal men, wanneer men contact met u opneemt, uw visitekaartje bovenhalen. Dit zal het beeld van uw naamkaartje nog versterken. Op een goed visitekaartje staat meestal hetvolgende vermeld:

  • Naam
  • Functie
  • Bedrijfsnaam
  • Telefoonnummer(s)
  • Adresgegegevens bedrijf
  • E-mailadres
  • Website

Het is belangrijk dat alle nodige gegevens vermeld staan, maar overdrijf hier ook niet in. Het is niet de bedoeling dat een visitekaartje druk oogt. Zonder goed ontworpen visitekaartjes zal het lastiger blijken om professioneel over te komen en op die manier serieus genomen te worden als bedrijf of organisatie.

Waar moet u op letten?

Een eerste vereiste voor een goed naamkaartje is dat de vermelde gegevens goed leesbaar zijn. Zo is het aan te raden schreefletters (letters met een soort haaltje) te gebruiken en uitsluitend gebruik van hoofdletters te vermijden. Laat ook voldoende witruimte over. Teksten die te dicht op elkaar staan, zijn vaak lastig te lezen. Liggende teksten zijn voor de ontvanger van uw business-card beter leesbaar. Het is ook verleidelijk om ook de achterzijde van uw visitekaartje te bedrukken. Toch kent het bedrukken van de achterkant enkele nadelen:

  • Veel kaartjes worden in een systeem opgeborgen, waardoor de achterzijde niet zichtbaar is.
  • Sommige ontvangers gebruiken de achterkant om aantekeningen te maken, zoals het vermelden van de plaats en datum wanneer men u ontmoette.
  • Teksten (zoals uw missiestatement, lijfspreuk of activiteiten) gaan verloren op de achterkant. De ontvanger is enkel geneigd de voorkant goed te bekijken. Daar vindt hij immers alle informatie

#company# ontwerpt uw volledige visitekaartje, van logo tot afgewerkt product

U kunt bij grafisch bureau #company# uw volledige visitekaartje of naamkaartje laten ontwerpen, van A tot Z. Onze grafisch designers kunnen eveneens uw logo ontwerpen om op deze manier uw visitekaartje nog meer cachet te geven en uw huisstijl nieuw leven in te blazen. Wij zoeken samen met u naar een ontwerp dat perfect voldoet aan uw eisen. Een naamkaartje laten maken, is nu eenmaal een creatief proces en is niet zomaar iets dat u via een gratis online tool vlug in elkaar steekt. Neen, zoals reeds vermeld, een naamkaartje verdient voldoende aandacht. Een eerste indruk wordt nu éénmaal maar 1 keer gemaakt.

Ook een goede eerste indruk nalaten?

Grafisch ontwerpbureau #company# zorgt ervoor dat men u nooit meer vergeet. Leg de zorg voor het ontwerp van uw visitekaartje in onze handen en het resultaat zal u verbazen. Contacteer ons vandaag nog op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01