Grafisch ontwerp

Het visitekaartje: uw professioneel paspoort

Het visitekaartje: uw professioneel paspoort

Het formaat

Gebruik steeds een standaard formaat van 85 x 55 mm. Het is verleidelijk om een afwijkend formaat te kiezen en op deze manier op te vallen, maar doe het niet! Vaak worden visitekaartjes bijgehouden in een visitekaartmapje. Wanneer uw visitekaartje hier niet in past, wordt het vaak apart bewaard. De kans dat uw visitekaartje dan verdwaalt, is groot.

Het ontwerp

Zorg voor een ontwerp dat in dezelfde lijn ligt als uw huisstijl. Op deze manier vormt alles mooi één geheel en oogt u professioneler!

De papiersoort

Er zijn heel wat papiersoorten. De papiersoort waar de drukker in eerste instantie mee aankomt, zal eerder standaard zijn. Vraag ook eens om de andere soorten te bekijken. Een bijzondere papiersoort kan uw visitekaartje extra cachet geven.

Wat moet er op staan?

  • Uw naam en functie
  • De naam van het bedrijf
  • Uw telefoonnummer
  • Uw e-mailadres
  • De website van het bedrijf
  • Het adres van het bedrijf
  • Uw ondernemingsnummer

Overdrijf niet met de info die u er op plaatst. Een klein kaartje dat vol staat met tekst oogt niet mooi en zal al snel onoverzichtelijk overkomen. De regel is hier: less is more.

Het lettertype

U kunt gebruikmaken van verschillende lettertypes, maar niet elk lettertype is even duidelijk leesbaar. Gebruik er één dat voldoende groot en makkelijk leesbaar is.

Notities

Heel wat mensen maken notities op visitekaartjes. Zo schrijft men vaak de datum op en bij welke gelegenheid men elkaar ontmoet heeft. Dit bevestigt nog eens dat u best wat witruimte laat.

Geef uw kaartje iets extra's

Vaak is het leuk om iets onverwachts aan de achterkant van uw kaartje toe te voegen. Denk maar aan een kalender of een liniaal. Uiteraard moet het wel handig zijn voor de ontvanger van uw kaartje. Een tweede manier om in het oog te springen is door het gebruik van opvallende kleuren, spot UV lak, reliëfdruk, lamineerlaagjes...

Maak verschillende versies

Wanneer u voor een groot bedrijf werkt en standaard visitekaartjes afgeeft, is het aan te raden om ook een persoonlijk kaartje te laten ontwerpen. Plaats hierbij uw contactgegevens en een foto. Door het gebruik van een foto weet men bijvoorbeeld na een congres nog wie u bent. Een foto onthoudt namelijk beter dan een naam.

Laat het ontwerp controleren

Laat uw visitekaartje steeds door iemand anders lezen. Vaak wilt u uw kaartjes snel laten drukken en vergeet u de inhoud te controleren. Maak er toch even tijd voor want 300 visitkaartjes met een fout telefoonnummer laten drukken zou jammer zijn.
Wanneer u uw kaartje bij een professional laat ontwerpen en drukken bent u diegene die controleert. Neem alle tijd die u nodig heeft om er iets moois van te maken.

Op zoek naar een professioneel visitekaartje?

Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via 056 32 32 01 of door simpelweg ons contactformulier in te vullen. We helpen u met plezier!                                                    


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01