Grafisch ontwerp

Op zoek naar de ideale kleuren voor uw website?

Op zoek naar de ideale kleuren voor uw website?

Geef de juiste indruk dankzij de juiste kleuren

De grafische lay-out, en dus de gebruikte kleuren, geven de websitebezoekers onmiddellijk een eerste indruk. Kleuren hebben een belangrijke invloed op het gevoel dat een bezoeker bij de website krijgt.

Psychologische kleurassociaties

Kies een kleur die het best aansluit bij hetgeen waarvoor uw website staat. Elke kleur roept een bepaalde psychologische associatie op.

Rood

Rode kleur

Rood is een kleur die de hartslag versnelt en urgentie aanduidt. Het staat voor liefde, warmte, energie, moed, kracht en opwinding. De rode kleur heeft volgens de kleurenpsychologie een fysiek effect: het verhoogt de hartslag waardoor we sneller lijken te gaan en bijvoorbeeld gemakkelijker gestimuleerd worden om actie te ondernemen.

Oranje

Oranje kleur

Oranje staat voor warmte, passie, plezier en veiligheid. Deze kleur wordt eveneens geassocieerd met fysiek comfort en eten.

Geel

Gele kleur

Geel wordt beschouwd als de kleur die staat voor optimisme en jeugdigheid. Het wordt zelfs in verband gebracht met creativiteit, vriendelijkheid en zelfvertrouwen. Deze kleur stimuleert de emotie en is daardoor een psychologisch een sterke kleur.

Blauw

Blauwe kleur

Blauw is een intellectuele kleur en verwijst naar betrouwbaarheid, oprechtheid, loyaliteit en effectiviteit. Hiernaast verwijst het ook nog naar communicatie, logica en koelte. Blauw heeft een mentaal effect (in tegenstelling tot het fysieke effect van rood): een donkere variant stimuleert helder denken terwijl een lichte variant de concentratie bevorderd.

Groen

Groene kleur

De groene kleur wordt vaak gezien als de kleur van verfrissing, gezondheid, evenwicht, herstel en balans. Het is een ontspannende kleur die ook associaties oproept met milieuvriendelijkheid, vrede en gerustheid.

Roze

Roze kleur

Roze wordt gezien als een vrouwelijke en romantische kleur. Het staat voor warmte, liefde, voeden en rust.

Paars

Paarse kleur

Paars is een rustgevende kleur die geassocieerd wordt met luxe, visie, kwaliteit en waarheid. Deze kleur zou bovendien het bewustzijn stimuleren waardoor het denken bevorderd wordt.

Grijs

Grijze kleur

Grijs is een neutrale kleur die het minst psychologisch effecten met zich meebrengt. Een te veel aan grijs kan echter deprimerend werken waardoor deze kleur een remmend effect kan hebben.

Bruin

Bruine kleur

Bruin staat voor warmte, betrouwbaarheid, hulp en eerlijkheid. Het is een solide kleur en zorgt voor een rustgevend gevoel. Bovendien wordt deze kleur in verband gebracht met de natuur en de aarde.

Zwart

Zwarte kleur

Zwart is een krachtige kleur en staat voor wijsheid en efficiëntie. Het wordt vaak ook geassocieerd met veiligheid en aantrekkingskracht.

Wit

Witte kleur

De witte kleur staat voor hygiëne, helderheid, eenvoud en zuiverheid. Wit wordt hiernaast ook nog geassocieerd met efficiëntie en verfijning. Het kan ervoor zorgen dat uw website fris en verzorgd oogt!

Nood aan een aantrekkelijke website die het juiste gevoel overbrengt?

Contacteer website designer #company# uit Marke via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in. Een website die de juiste gevoelens overbrengt kan potentiële klanten veel sneller overtuigen!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01