Grafisch ontwerp

Grafisch ontwerp van uw logo of huisstijl

Grafisch ontwerp van uw logo of huisstijl

Consistente presentatie

De huisstijl van een organisatie of bedrijf is een consistente presentatie naar buiten toe, vaak de eerste kennismaking voor klanten en belangrijk voor de uitstraling (Bron Wikipedia). Deze quote heeft perfect weer waarom uw huisstijl en logo zo belangrijk zijn. Consistentie is hét kenmerk voor effectieve communicatie. Grafisch bureau Publi4U gaat met u de uitdaging aan om uw logo en huisstijl zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de visie van uw bedrijf of organisatie. Uw huisstijl moet bijblijven en zich onderscheiden van concurrenten.

Herkenning en rustpunt

Bij het vormgeven van een huisstijl is het prioritair om uw doelgroep te bepalen. Ook uw imago en de sector waarin u actief bent, zijn bepalend voor uw logo en huisstijl. Omgekeerd kan uw huisstijl ook bepalend zijn voor uw imago. In een wereld die constant onderhevig is aan veranderingen, kan een goede huisstijl een rustpunt zijn. Nieuwe producten of diensten in dezelfde huisstijl worden nu eenmaal sneller herkend. Dit kan uiteraard nieuwe klanten opleveren.

Wees origineel

Zorg ervoor dat uw logo origineel is. Be creative en maak zo het onderscheid! Saai is een dooddoener voor een logo. Laat je niet verleiden door goedkope computer-effecten. Een goed logo ontstaat meestal uit een goed idee. Maar ook de typografie, het kleurgebruik, de uitstraling en de techniek spelen een belangrijke rol. Grafisch bureau Publi4U neemt u bij de hand, analyseert uw behoeften en ontwerpt uw logo en huisstijl.

Besluit: wat maakt een logo nu goed?

  • Associeerbaar: Het beeldmerk moet een vormelijke of inhoudelijke relatie met uw merknaam of bedrijfsnaam hebben.
  • Makkelijk te herinneren: een logo of huisstijl moet snel te begrijpen zijn, maar moet vooral blijven plakken. Vermijd vergezochte verhalen die niemand zich herinnert. Keep it simple!
  • Opvallend: uw logo moet opvallen in de massa en uniek zijn. Het moet de individualiteit accentueren van uw organisatie of bedrijf.
  • Omkeerbaar: wanneer u gebruik wenst te maken van een beeld in uw logo, moet zowel de tekst als het beeld naar elkaar verwijzen.
  • Tijdloos: een goed logo doorstaat de tand des tijds.
  • Veelzijdig en schaalbaar: een goed logo moet in verschillende media en voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. daaro zijn vectoriële logo's aan te raden omdat er niets aan de kwaliteit verandert, indien ze worden vergroot. 

Wilt u zich ook onderscheiden van uw concurrenten?

Het ontwerpen van een opvallende huisstijl en logo is vakwerk. Wenst u ook een professionele uitstraling? Contacteer dan Publi4U vandaag nog door te bellen naar 056/32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01