Andere

Uw Pc op USB ? Nog eventjes geduld.

Uw Pc op USB ? Nog eventjes geduld.

In mei werd een prototype van het product Raspberry Pi voorgesteld aan de pers. De Britse oprichter Eben Upton en spelontwikkelaar David Braben van Raspberry Pi Foundation hebben dan ook verschillende alphaversies laten maken en om exact te zijn waren het er 50. 

Het toestel heeft meerdere doelen. Ten eerste willen ze de jeugd aanzetten om te experimenteren met computers en natuurlijk ook het programmeren. En ten tweede willen ze het apparaat distribueren onder minder welgestelde kinderen zowel bij ons als in de ontwikkelingslanden daarom hanteren ze dan ook een schappelijke verkoopprijs. 

Het apparaat mag dan ook niet groter zijn dan een kredietkaart en mag niet meer kosten dan 15 pond (17 euro). De alphaversie zal op een ARM11-processor draaien met een kloksnelheid van 700 MHz en zal 256 Mb RAM-geheugen aan boord hebben. Het systeem werkt op Linux en kan video in 1080p genereren.

De Raspberry Pi heeft een ethernetconnector, twee USB-poorten, een SD-geheugenkaartslot, een hdmi-uitgang en analoge video-uitgang, een analoge audio-uitgang en een stroomkabelconnector.

Uitrekken van nieuw Oledscherm

Wat kan je nog niet ? Deze vraag stelden enkele onderzoekers aan zichzelf en kwamen met een antwoord namelijk een oledscherm dat je kan plooien en tot 45 procent uitrekken. Er werd zelf al een prototype van gemaakt en dit is de eerste stap naar een opvouwbare pc

Het stelt op zich nog niet veel voor want het scherm op zich kan nog niet veel. Maar het prototype toont wel al aan dat alle verschillende onderdelen werken om een plooibaar scherm te krijgen. Vroeger waren er al flexibele oledschermen maar die kon je praktisch niet buigen. Het meest buigbare scherm kun je hooguit rond een potlood buigen maar nog niet plooien. Het huidige protoype is wel plooibaar en voor 45 procent uittrekbaar.

Wat doe je dan met zo'n opvouwbaar scherm ? Gemakkelijk te verbergen maar heeft ook veel futuristischere toepassingen zoals robothuid of draagbare elektronica. 

Tijd zal de toekomst van dit product uitwijzen. 

Wij bij Publi4u zorgen er alvast voor dat uw website perfect zichtbaar is op Smartphones zoals Blackberry, Iphone, …  Ook voor wat betreft tablet pc’s is het aangewezen om beroep te doen op een professionele website bouwer zodat uw site er op allerlei toestellen correct uitziet.  Wenst u meer info over het optimaliseren van uw site voor Smartphones en tablet pc’s, contacteer ons dan via 056 32 32 01.

 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01