Andere

Tijdperk Steve Jobs als CEO Apple komt op zijn einde

Tijdperk Steve Jobs als CEO Apple komt op zijn einde

En nu ? 

De gewenste kandidaat van Jobs, Tim Cook, de nummer twee van het bedrijf zal hem opvolgen als CEO van de multinational. De voorspelling door kenners dat Steve Jobs een stapje achteruit zal doen komt hiermee in vervulling daar Jobs als langer gezondheidsproblemen heeft. Jobs die al een geneesbare vorm van pancreaskanker en levertransplantatie overwon vond dat dit een goede beslissing was in dit geval. 

Hij vertelde dat het combineren van het nakomen van de verplichtingen en verwachtingen van iedereen en het vechten tegen zijn gezondheidsproblemen ooit eens zijn tol zouden eisen. En die dag is er jammer genoeg gekomen. 

De Amerikanen verliezen hierdoor één van hun meest bekende bedrijfsleider. Steve Jobs was dan ook een heel charismatische man en betoverde als het ware iedereen die ooit een persconferentie met hem bijwoonde. Hij werd gekend door zijn "There’s just one more thing" en werd persconferentie na persconferentie al juichend onthaald. 

Evolutie van Apple door de jaren heen

De cijfers van Apple liegen er niet om zo verkochten ze al 314 miljoen iPods, 129 miljoen iPhones en 29 miljoen iPads. Deze drie hebben dan ook al meerdere keren de wereld op zijn kop gezet. Door hun internationale naambekendheid hebben ze iets kunnen verwezelijken wat weinigen hen voordeden mensen gebruiken de naam als soortnaam zoals bv. mp3-speler maar gebruiken de naam van het merk iPod net zoals anderen hen voordeden pamper (luiers), Aspirine (pijnstillers),.. 

Apple was niet altijd zo gekend. In het jaar 1984, 8 jaar na de oprichting van het bedrijf door Steve Jobs en Steve Wozniak, werd Apple heel gekend met hun Macintosh-computer.Maar in die tijd wou iedereen een computer die uitgerust was met software van Microsoft. Jobs werd ontslagen en alles liep in het honderd tot Steve Jobs in 1997 terugkeerde met de iMac. De iMac die betaalbaar was voor iedereen was een regelrecht succes. 

Maar dit was nog niet alles! In 2001 kwam de iPod er en de electronische liedjeswinkel Itunes die een echte hype veroorzaakte. Iedereen wou er één !

En vanaf dan was Apple het nieuwe innovatieve bedrijf van de toekomst.

Nu is het afwachten naar de toekomst en nemen we afscheid van Steve Jobs als CEO van de multinational.  

 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01