Andere

Mobiel betalen: wat en hoe?

Mobiel betalen: wat en hoe?

We kunnen zoveel met onze smartphone: bellen, surfen op het internet, sms-berichten versturen, muziek beluisteren, spelletjes spelen,… Maar vandaag de dag is het nu ook al mogelijk om mobiel te betalen. Wat dit is en hoe dit precies kan, is terug te vinden in dit blogbericht.

Het mobiel betalen komt voort uit het online shoppen. Steeds meer en meer mensen shoppen online en gebruiken daarvoor ook hun smartphone of tablet. Maar bepaalde webshops zijn hier nog niet helemaal klaar voor. Om de gebruiksvriendelijkheid voor de klant te garanderen, is het belangrijk dat er een mobiele check-out voorzien is.

Er bestaan verschillende mobiele betaalmogelijkheden. Hieronder zijn er een aantal te vinden.

1 – Google Wallet

Dit is een app die je creditcard koppelt met je smartphone. Google Wallet is een product die is ontstaan door een samenwerking tussen Google en Mastercard. Met Google Wallet kan je makkelijk transacties onder de 25 euro betalen.

2 – Six Dots

Deze mobiele betaalmogelijkheid is van Belgische bodem. Six Dots is verantwoordelijk voor een veilige online shopervaring. Verder is het ook mogelijk om kortingsbonnen te gebruiken en betalen in het algemeen is eenvoudiger. De Six Dots app is een virtuele geldbuidel die al je transacties opvolgt, specifiek gericht op online en mobiele betalingen.

3 – Paypal app

Net zoals alle andere apps, kan je deze Paypal app downloaden op je smartphone. Via deze app kan je je rekeningsaldo bekijken en geld overschrijven naar andere rekeningen. Verder is het ook mogelijk om meerdere rekeningen te beheren en geld in te zamelen voor bijvoorbeeld een goed doel. Paypal is ook op de meeste webshops terug te vinden.

4 – Sign2Pay

De naam legt het zelf al eigenlijk uit: je tekent je handtekening op je smartphone en je hebt automatisch betaald. Via de touchscreen van de smartphone kunnen klanten online bestellingen plaatsen.

Op zoek naar een mobiele webshop waarbij de klant ook mobiel kan betalen?

Publi4U kan jou daarbij helpen! Contacteer ons via het nummer 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01