Andere

Hoe kies je een mobiel toestel ?

Hoe kies je een mobiel toestel ?

1. Het gewicht

Het gewicht speelt zeker een rol als je in acht neemt hoeveel keer je het toestel moet verplaatsen. Het lijkt absurd, maar enkele honderden grammen kunnen al veel zijn. Bijvoorbeeld een tablet van 700 of een van 400, dan merk je echt wel dat je het in je handen houdt.

Niet alleen het gewicht speelt een rol maar ook de bijhorende adapter. Want wat heb je aan een lichte mobiel toestel als de bijhorende adapter als een steen weegt?

2. Afmeting

De afmetingen van je laptop spelen ook een grote rol bij je keuze. Want wat ben je met een laptop met 17 inchscherm die even krachtig is als een desktop-pc en ook zoveel weegt.

3. Batterijduur

Het wordt een echte zoektocht om een plaats te vinden waar je je laptop kan opladen. Zelf in onze hoogtechnologische samenleving kan het soms wat moeilijker worden om een stopcontact te vinden. Een belangrijke tip: vergeet het dat je laptop het op één batterijlading kan volhouden als wordt beweerd.

4. De schermgrootte (resolutie)

Meestal toont een groter scherm een hogere resolutie maar niet altijd. Hogere resoluties zijn beter, omdat je dan een groter bureaublad hebt om verschillende zaken op te tonen. Maar onthoud wel dat het comfortabel moet zijn om mee te werken.

5. Het toetsenbord

Je moet jezelf de vraag stellen of je veel tekst moet invoeren of niet?

6. Connectiviteit

Wifi is op alle mobiele toestellen aanwezig en bluetooth ook. Maar de vraag die je jezelf hierbij moet stellen is: wil je echt altijd online? Of heb je 3G nodig?

7. Uiterlijk

Niet iedereen laat zich door looks beïnvloeden. Maar een desktop-pc staat meestal in een donkere kamer en je laptop draag je overal met je mee.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01