Andere

Google lanceert nieuwe tool die belangrijke vragen ontdekt

Google lanceert nieuwe tool die belangrijke vragen ontdekt

Google Series

Op dit moment zijn er vijf hoofdthema's waar mensen vragen kunnen catalogeren; Google Series genaamd. Iedere serie bestaat op zijn beurt uit vijf thema's waarbinnen vragen kunnen worden gesteld.

Een voorbeeld is de serie: "Vraag het aan een wereldleider". Deze series is dan onderverdeeld in topics zoals Vladimir Putin, George W. Bush en Dalai Lama. In het topic van George W. Bush staat de vraag "Waar wilt u om worden herinnerd" bovenaan. Van de Dalai Lama zouden we het liefst willen weten of hij ooit heeft getwijfeld heeft aan zijn geloof, en een mogelijke vraag aan Raul Castro zou zijn: "Zullen Cubanen binnenkort verkiezingen krijgen waarmee ze een leider kunnen kiezen?"

Dory

Intern maakt Google al langer gebruik van deze tool. Dory, zoals de applicatie heet, wordt dan bijvoorbeeld gebruikt wanneer een medewerker ergens een speech moet geven en wenst te weten welke vragen achteraf mogelijks zullen worden gesteld. De applicatie zit op dit moment wel nog in een bètafase en is opgebouwd met het in het voorjaar gelanceerde software ontwikkelingspakket Google App Engine. De tool staat wel nog in zijn kinderschoenen en zal in de toekomst zeker nog groeien.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01