Website

Website programmeren en gebruik maken van CMS

Website programmeren en gebruik maken van CMS

Proces van programmeer werk tot functionele CMS

Het proces begint met een het ontwerpen van een concept. Het concept heeft als doel te verduidelijken voor wie en met welk doel de website gemaakt moet worden. Ook de structuur en de vormgeving van de website komt hier aan bod, nauw aansluitend bij de verwachtingen van de doelgroep.

Wanneer uw idee neergeschreven is, wordt deze vertaald naar een professionele website. Naast de gebruiksvriendelijkheid van de site wordt er ook rekening gehouden met de gebruiksvriendelijkheid om de website te beheren. Publi4u heeft daarom een eigen CMS (content management system of websitebeheersysteem).

CMS

Een CMS is een systeem waarmee u online, dus via uw internetbrowser, allerhande zaken kan aanpassen op uw website. Het aanpassen van teksten, aanmaken van nieuwe pagina's, fotogalerijen, banners, producten in uw webshop,... of het uploaden van foto's, pdf's of andere bestanden gebeurt via de CMS, zonder dat daarvoor enige programmeerkennis nodig is.

Daar we werken met een zelfgemaakte CMS wordt deze volledig aangepast aan uw behoeften. De CMS maakt gebruikt van volgende technieken: mysql, scripting, asp, javascript, php, ajax, css en html.

MySQL

MySQL is een opensource relationele database management systeem (RDBMS), die gebruik maakt van SQL.
Vroeger werd MySQL meestal gebruikt voor toepassingen als fora of gastenboeken (in combinatie met PHP), tegenwoordig is het de basis van vele internettoepassingen, maar ook stand-alone softwareprogramma's.

MySQL is een populair databasemanagementsysteem dat voor het gestructureerd opslaan van gegevens voor zeer veel toepassingen wordt gebruikt.
Onze CMS-systemen werken allemaal via MySQL-databases, als programmeertaal wordt overwegend ASP gebruikt.

Scripting

Of het programmeren van functionaliteiten, meestal dynamisch. We maken meestal gebruik van ASP, aangevuld met Javascript en eventueel PHP.

Een simpel stukje script kan erg veel vergemakkelijken, duidelijkheid creeëren, mogelijkheden binnen handbereik brengen... maar vergeet niet dat het soms lastiger is om zo'n "stukje" script te maken dan het kan lijken ...

Ook wij maken veelvuldig gebruik van allerlei verschillende scripting- en programmeertechnieken.

CSS

Voor de opmaak (layout) van uw website wordt gebruik gemaakt van Cascading Style Sheets. CSS is de belangrijkste uitbereiding op HTML (die gebruikt wordt om de site in te delen). 

In één (of meerdere) CSS-bestand(en) kunnen diverse bepalingen voor de website opgenomen worden, gaande van kleuren, indeling, hoogtes, breedtes, achtergrondkleuren, afbeeldingen,...
Doordat die instellingen in één bestand gegoten worden, is het nadien relatief eenvoudig om die zaken aan te passen.

ASP / PHP

ASP en PHP zijn twee programmeertalen die zorgen voor een interactieve, dynamische website.De code van de pagina wordt op de webserver uitgevoerd en het resultaat wordt naar de computer van de bezoeker gestuurd en in de webbrowser getoond. Dit in tegenstelling tot client-side-scripting (zoals HTML en JavaScript), waarbij de webbrowser eerst de pagina van de webserver downloadt en vervolgens zelf (op de computer van de bezoeker) code uitvoert. 

Webpagina's worden telkens opnieuw opgebouwd wanneer de gebruiker ze te zien krijgt (dynamische aspect). Zo kan de ingegeven informatie direct worden weergegeven (vb.: een inlogformulier wordt normaliter opgebouwd via ASP of PHP).
ASP en PHP zorgen voor de link tussen de webpagina's en de MySQL-database, zodat de content op een leesbare manier kan worden weergegeven.

Bij Publi4u bezitten we de kennis om de juiste programmeertaal te kiezen bij uw project.

JavaScript

Eén van de meest gebruikte programmeertalen om webpagina's interactief te maken is JavaScript.
In tegenstelling tot ASP/PHP wordt JavaScript-code uitgevoerd op de computer van de gebruiker.

AJAX

AJAX is een verzameling van programmeertechnieken gebruikt op de client-side om interactieve webapplicaties maximale gebruiksvriendelijkheid te geven. Met AJAX, kan een webapplicatie op de achtergrond gegevens ophalen van de server, zonder de weergave van de site of het gedrag van de bestaande pagina te benadelen. Het gebruik van AJAX-technieken stelt ons in staat meer interactieve en dynamische interfaces voor webpagina’s te ontwikkelen.
Google gebruikt AJAX bij het zoeken naar trefwoorden (Google Suggest stelt diverse trefwoorden voor bij elke toetsaanslag).
 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01