Website

Nieuwsbrieven versturen via handige e-mailingmodule

Nieuwsbrieven versturen via handige e-mailingmodule

E-mailingmodule: de krachtpunten

Dankzij de CMS kan u een nieuwsbrief in enkele seconden naar een heleboel mailadressen versturen. Hierdoor kan u handig aan marketing doen! De mailingmodule kent een aantal krachtpunten die uw e-mailmarketing tot een succes zullen herleiden.

1   Gericht nieuwsbrieven versturen 

De mailingmodule laat de gebruiker toe om e-mailadressen in specifieke groepen te verdelen. Zo kan u een groepen als 'leveranciers', 'klanten' en 'prospects' aanmaken waarna u kan beslissen om eens een nieuwsbrief op te stellen die enkel gericht zijn op de klanten.

Gerichte nieuwsbrieven zijn effectiever!

2   E-mailadressen handmatig toevoegen

Via de module kan u handmatig mailadressen toevoegen aan een bepaalde groep. De personen die geen nieuwsbrief meer wensen te ontvangen kunnen zich ofwel uitschrijven voor de nieuwsbrief via de website, ofwel kan uzelf het mailadres via de CMS op 'negeren' plaatsen. Dit mailadres zal vervolgens geen nieuwsbrieven meer toegestuurd krijgen.

3    E-mailadressen importeren

Wanneer u reeds over een heuse lijst e-mailadressen beschikt, kan u deze handig importeren in de mailingmodule.

4    E-mailadressen exporteren

Naast het importeren van e-mailadressen is het eveneens mogelijk om de mailadressen die reeds in de mailingmodule steken te exporteren. Zo kan u een lijst met de adressen op uw computer bewaren.

E-mailadressen exporteren, importen en verwijderen via de handige mailingmodule

5     E-mailadressen verwijderen

Als het toevoegen, importeren en exporteren van e-mailadressen kan, dan spreekt het voor zich dat u deze ook kan verwijderen. Zoals eerder vermeld kan men zich uitschrijven voor de nieuwsbrief via de website, of kan u het e-mailadres zelf laten verwijderen via de module. 

6    Nieuwsbrieven opstellen

Een nieuwsbrief opmaken is dankzij deze handige mailingmodule werkelijk kinderspel! Via een gemakkelijke teksteditor (die sommige functionaliteiten uit Word kent) kan u tekst en afbeeldingen toevoegen. Deze ingevoerde inhoud wordt automatisch in een vooraf bepaalde grafische lay-out gegoten. Veelal wordt deze template opgemaakt in de kleuren van de website zodat de herkenbaarheid versterkt wordt.

U hoeft de nieuwsbrief niet direct te versturen! De module biedt u de mogelijkheid om eerst een testmail te versturen. Zo kan u nagaan of de mail al dan niet mooi weergegeven wordt. Zodra u overtuigd bent dat de nieuwsbrief afgewerkt is, kan u deze effectief versturen naar de mailadressen die u wenst.

7    Statistieken

Ons CMS systeem houdt de statistieken van de e-mailingmodule bij . Hiermee kan u nagaan hoeveel mails per maand verstuurd zijn, wie deze ontvangen heeft, wie deze al gelezen heeft,... Een handig middel om na te gaan of uw nieuwsbrief bij de doelgroep aansloeg!

8    Persoonlijk communiceren

Per mailadres kan u een naam en voornaam opgeven. Dit lijkt misschien niet nuttig, maar niets is minder waar! Deze naam en voornaam kan u opnemen in het begin van uw mailing door in het begin enkel 'Beste {first_name} {name}' in te tikken. Hetgeen tussen accolades staat wordt ingevuld met de naam en voornaam die ingevuld werd tijdens de nieuwsbriefinschrijving. 

Een mailingmodule voor u?

Heeft u nood aan een persoonlijkere manier van communiceren? Dan kan onze mailingmodule uw wens invullen! Contacteer webdesignbureau Publi4u 056 32 32 01 of vul het contactformulier in! We helpen u zeer graag verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01