Website

Website opstarten: procedures bij het bouwen van een site

Website opstarten: procedures bij het bouwen van een site

Website optimaliseren of opstarten

Heeft uw handelszaak of bedrijf nog geen website of is deze sterk verouderd, dan kan u beroep doen op webdesigner Publi4u. Een bestaande website optimaliseren om een hoge positie in zoekmachines te bekomen is eveneens perfect mogelijk met behoudt van het huidig design. Aan uw bestaande layout dient praktisch niks te veranderen. Maar dit even geheel ter zijde.

Enkele belangrijke uitgangspunten bij het opstarten van een website:

  • Een website moet altijd bereikbaar zijn, een stabiele webserver die in het hosten van uw site voorziet is onoverkomenlijk
  • Uw website moet interactief zijn
  • structuur en gemakkelijke navigatie zijn een must
  • als uw site online staat moet deze gevonden worden in zoekmachines zoals Google
  • via een CMS beheersmodule is de website aanpasbaar
  • het design moet aanleunen bij uw product of dienst
  • statistieken zorgen voor een professionele opvolging
  • uw website moet een echt marketing werkinstrument zijn
  • een nauwe samenwerking tussen klant en webdesigner zorgen voor het beste resultaat

Om tot een optimale, gestructureerde en mooi oogende website te komen volg je best volgende procedures bij het opstarten van een website:

stap 1: eerste contact met webdesigner

In een eerste contact tussen klant en webdesigner wordt nagegaan wat de behoeften van de klant zijn. Als webdesigner wordt er creatief meegedacht. Een website maken is een creatief proces waarbij communicatie leidt tot het beste resultaat.

stap 2: structuur en menu opbouw

Het is belangrijk om als webdesigner het bos door de bomen te zien. Als de website ontwikkelaar het bos door de bomen niet kan zien, hoe moet een toekomstige bezoeker dan zijn weg op uw site vinden? De structuur van de site wordt uitgetekend. Per onderdeel wordt ook een technische analyse opgemaakt.

stap 3: een eerste eenvoudige webpagina online plaatsen

Bij het opstarten van een nieuwe website die nog geen autoriteit verworven heeft bij zoekmachines is het belangrijk om zo vroeg mogelijk de zoekmachines kenbaar te maken dat er een nieuwe website op internet zit aan te komen. Het indexeren van nieuwe websites duurt meestal 6 tot 8 weken. Zeker bij nieuwe domeinnaam registraties is het al een hele prestatie om binnen de korste keren een plaatsje in Google verovert te hebben, laat staan een toppositie in de zoekresultaten te bemachtigen. De eenvoudige webpagina omvat het gros kernwoorden die het onderwerp van de site beschrijven.

stap 4: huisstijl

Er wordt nagegaan of de reeds bestaande huisstijl een opfrisbeurt nodig heeft. Uiteraard is het de bedoeling om bij het opstarten van een website de huisstijl te respecteren en het design van de site in dezelfde stijl en lijn te ontwikkelen

stap 5: layout en design van uw website

De layout wordt voorgesteld. Er worden enkele webpagina's uitgewerkt in Photoshop. De klant en webdesigner Publi4u bekijken samen het design en wisselen ideeën uit. Het webdesign wordt in samenspraak met de klant verder gefinetuned. Daarna wordt het ontwerp van de website omgezet naar effectieve webpagina's.

stap 6: CMS op maat

De CMS van uw site zorgt er voor dat u ten allen tijde, van op elke pc die over een internetverbinding beschikt, aanpassingen kan uitvoeren aan uw website. Doordat de CMS uiterst gebruiksvriendelijk is opgebouwd hoeft u geen computerexpert te zijn om teksten aan te passen, webpagina's aan te maken, foto's online te plaatsen,... Hierdoor bespaart u niet enkel tijd maar ook geld. Door gebruik te maken van een database gestuurd CMS systeem betaalt u geen kosten om uw website up-to-date te houden.

stap 7: opleiding CMS beheersmodule

U krijgt uw persoonlijke login en wachtwoord om in te loggen in de CMS van uw site. Samen met webdesigner Publi4u leert u in enkele muisklikken foto's aan uw site toe te voegen, webpagina's en menu's in elkaar te steken, e-mailings te versturen,... Alle componenten, modules worden overlopen en eventuele opmerkingen worden aangepast. U krijgt een online handleiding van CMS 4 U. De helpdesk van Publi4U staat eveneens steeds ter uwer beschikking.

stap 8: Opvullen website

Het opvullen van de website zelf kan gebeuren door uzelf of door de website ontwikkelaar. Aan u de keuze. Via het gebruiksvriendelijke CMS systeem kan u vrijwel onmiddellijk van start met het bouwen van een eerste pagina. Zo bouwt u geleiding aan uw website uit. Het is immers niet altijd vanzelfsprekend om foto's van leveranciers te verkrijgen of om teksten te laten vertalen. U kan dus met het systeem bijvoorbeeld beslissen om enkel de Nederlandstalige versie van de website online te plaatsen. De Franstalige, Engelstalige en Duitstalige website komen dan pas online als de vertaalde teksten aangeleverd werden. Op die manier begint uw website reeds te renderen en bezoekers aan te trekken vanaf het eerste moment.

stap 9: online plaatsen website

Eindelijk is het zover. Vandaag wordt uw website online geplaatst en kunnen de eerste bezoekers hun weg vinden. Nadat collega's, vrienden en familie uw website bezocht hebben is het wachten op de eerste nieuwe potentiële klant? Neen hoor! Door het feit dat een van de eerste stappen het online plaatsen is van een eenvoudige wachtpagina hebben zoekmachines zoals Google uw website reeds tijdens het ontwikkelingsproces opgenomen in hun index. Zoekers vinden dus uw site reeds terug. Meestal duurt het 6 tot 8 weken voordat een zoekmachine uw website weergeeft in haar zoekresultaten. Doordat we in de beginfase een geoptimaliseerde wachtpagina online geplaatst hebben, winnen we dus 6 tot 8 weken indexeringstijd.

stap 10: opvolging statistieken en zoekmachine optimalisatie

Door gebruik te maken van uitgebreide statistieken is het mogelijk aan verdere zoekmachine optimalisatie te doen. Uw website opstarten en binnen de korste keren hoog in zoekmachines terug te vinden zijn met de juiste kernwoorden lijkt bijna utopisch, maar is niet onmogelijk. Professionele bezoekerstastieken geven een overzicht van de kernwoorden die zoekers hebben ingegeven in zoekmachines om zo op uw website terecht te komen. Ook een Google-account levert uiterst interessante informatie op. Voor welke meest uitgevoerde zoekopdrachten heeft mijn website een plaats veroverd? Op welke positie is mijn website terug te vinden voor een bepaalde zoekwoord, ...

Webdesigner Publi4u volgt het allemaal uiterst nauwkeurig en nauwgezet voor u op en staat in voor bijsturing zodat uw website optimaal zal renderen! Wenst u meer informatie omtrent het opstarten van een website, contacteer website bouwer Publi4u vandaag nog per telefoon via 056 32 32 01.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01