Website

Webdesign: wachtpagina bij het opstarten van een nieuwe website

Webdesign: wachtpagina bij het opstarten van een nieuwe website

Domein zo snel mogelijk registreren en wachtpagina online plaatsen

U heeft nog geen domein geregistreerd en ook nog geen website maar u heeft de intensie binnenkort uw online webwinkel, interactieve website of online web applicatie op te zetten. Dan is het wel interessant om zo snel mogelijk uw domeinnaam vast te leggen en een wachtpagina online te plaatsen. Let op het webdesign van uw wachtpagina voldoet best aan een aantal richtlijnen.

Uw wachtpagina opbouwen: meta tags

Zorg voor goede meta tags: titel, kernwoorden, beschrijving van uw webpagina. U moet de wachtpagina van uw site niet enkel aanzien als een pagina om duidelijk te maken aan de bezoekers dat er een nieuw website aankomt, maaru kanzoekmachines reeds warm maken.

Uw wachtpagina opbouwen: webdesign structuur

Zorg dat u de tekst van uw wachtpagina duidelijk onderverdeeld via h1, h2, h3 headers. De html-code van uw pagina dient aan de W3C-normen te voldoen voor een maximaal rendement. Plaats telkens uw kernwoorden in het vet en zorg er voor dat links onderlijnd zijn.

Uw wachtpagina opbouwen: content

Plaats relevante content op uw wachtpagina. Schrijf de grote lijnen van uw website zo breed mogelijk uit. Een goede methode hiervoor is om een blad papier te nemen en maximaal vijf kernactiviteiten van uw toekomstige website neer te pennen. Rond de gekozen kernactiviteiten kan u dan een alinea of drie vier schrijven. Probeer zoveel mogelijk kernwoorden, synoniemen in de tekst te vervatten. Dit alles wordt op een pagina geplaatst.
Zorg er eveneens voor dat u een Google-Account heeft aangemaakt om zo de komst van Google-bot te kunnen volgen. U activeert best Google-Analytics. Dit is belangrijk omdat we straks het komen en gaan van Google-bot nauw gezet gaan volgen.

Uw wachtpagina opbouwen: linkbuilding

Nadat de wachtpagina online staat dient u enkele links van op andere website te leggen, liefst webpagina's die relevant zijn met het onderwerp van uw toekomstige website. Probeer het leggen van uw links te spreiden in tijd, beter iedere dag een linkje er bij, dan tien links in een keer en dan een hele tijd geen verse links te plaatsen.

Uw wachtpagina opbouwen: extra pagina's online plaatsen

U volgt de komt van Google-bot en merkt dat uw pagina reeds opgenomen is in de index van Google. Dan is het tijd om wachtpagina's van het tweede niveau online te plaatsen. We nemen terug onze vijf kernactiviteiten en gaan nu iets dieper in op deze kernwoorden. Van op onze hoofdwachtpagina leggen we links naar onze subwachtpagina's zodat deze extra pagina's door Google-bot kunnen worden opgepikt. Uiteraard is er ook een link voorzien van onze subwachtpagina's naar onze hoofdwachtpagina. Het webdesign van beide type wachtpagina's blijft uiteraard dezelfde. Pas uiteraard terug linkbuilding toe voor deze diepere pagina's van uw wachtsite.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01