Website

Domeinnaam: Kan ik een naam vrij kiezen en wat met IDN?

Domeinnaam: Kan ik een naam vrij kiezen en wat met IDN?

Internationalized Domain Names

IDN staat voor (Internationalized Domain Names) Alleen het gebruik van letters (a-z), cijfers (0-9) en koppeltekens (-) is toegestaan.

Een domeinnaam kan niet beginnen, of eindigen met een koppelteken "-". Ook niet toegelaten zijn domeinnamen van minder dan twee (2) karakters of meer dan drieënzestig (63) karakters alsook namen met "-" op de derde en vierde positie. In de media is aandacht gegeven aan het feit dat vanaf 1 maart 2004 de mogelijkheid bestaat om domeinnamen te registreren die niet enkel opgebouwd zijn uit de klassieke 26 letters, tien cijfers en het streepje, maar ook uit geaccentueerde karakters, zoals é, à en ö.

Dit zijn zogenaamde IDN (Internationalized Domain Names) maar deze worden voorlopig nog niet door DNS België aangeboden. Aanvaardbare namen: dns, 1st, greetings, abc, 2gohome, surf2, i-am-happy-in, jeanjacques, enterprise, ... Niet toegestaan: i.am.happy.in, -go-to, Jean&Fils, Super_enterprises, xn--caf-dma.be, café.be Eens u een domeinnaam hebt gevonden die geldig is voor het automatische systeem, dient u er op toe te zien dat deze ook voldoet aan de wettelijke voorschriften. De handelswetgeving verbiedt u bv. om de handelsnaam van iemand anders te gebruiken.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01