Website

Wat zijn de voordelen van een webshop?

Wat zijn de voordelen van een webshop?

Tegenwoordig gaat een klant eerst online op zoek naar een product of dienst. Daarom moet u er ook voor zorgen dat u makkelijk online te vinden bent. Afhankelijk van de sector waarin u werkt kan het een goed idee zijn om een webshop te beginnen. Wat zijn nu de voordelen hiervan?

24/7

Een webshop is altijd open, iedereen heeft hier altijd en overal makkelijk toegang toe. Veel mensen gaan overdag werken, daardoor hebben ze geen tijd om te winkelen in de week of soms zelfs in het weekend. Dankzij een webshop kunnen ze makkelijk ’s avonds kopen wat ze nodig hebben.

Snelle en goedkope start

Het opstarten van een webshop is goedkoper dan een fysiek pand huren of kopen. Als startende onderneming kan dit de ideale tussenstap zijn naar een fysieke winkel. U kan een snellere start nemen met minder kosten. Zorg er echter wel voor dat u over een goed logo en een goede huisstijl beschikt. Zo kan u in de toekomst uw communicatie in dezelfde lijn doortrekken, het kan uw herkenbaarheid alleen maar verbeteren. Denk hierbij aan het grote voorbeeld van de webshops: Coolblue. Dit bedrijf begon als webshop maar heeft intussen uit noodzaak enkele vestigingen geopend.

Dienstverlening

Als u al een fysieke winkel heeft, is een webshop een manier om uw dienstverlening uit te breiden. Hiernaast kan u ook nieuwe klanten aantrekken via de webshop. U kan bijvoorbeeld ook aanbieden om de bestelde pakketjes in de winkel te komen afhalen. De klanten die voor deze optie kiezen kunnen zo nog eens door de winkel lopen, waardoor u dan weer meer kan verkopen.

Analyseer koopgedrag

Dankzij handige tools als bijvoorbeeld Google Analytics kan u afleiden hoe de klant doorheen de website surft en vooral wanneer deze afhaakt. U kan er ook uit afleiden of de site gebruiksvriendelijk genoeg is. Wanneer u het koopgedrag van uw klanten analyseert kan u bekijken hoe de webshop nog verder geoptimaliseerd kan worden. Verder kan u afleiden welke producten populair zijn. Wanneer u een fysieke winkel heeft kan u er voor kiezen om deze producten achteraan de winkel te plaatsen. Als u dit doet moet de klant nog de volledige winkel doorlopen en zal hij onderweg hoogstwaarschijnlijk nog iets extra mee nemen.

Zowel nationaal als internationaal

Het internet is wereldwijd: the world wide web. Dit betekent dat u zich niet hoeft te beperken tot geografische gebieden. Eens u België heeft veroverd, kan u buiten de landsgrenzen gaan. Als dit uw ambities zijn kan u beter kiezen voor een domeinnaam in het Engels die internationaal klinkt.

Betalingsmogelijkheden

Er zijn verscheidene betalingsmogelijkheden voorhanden. Denk bijvoorbeeld aan Visa, Bancontact, Paypal, en overschrijvingen.  Er bestaat verschillende betaalplatformen die deze en of andere betaalmogelijkheden aanbieden zoals er zijn Ingenico Payment Service (Ogone), Mollie, Sisow,... Het is natuurlijk heel goed als u verschillende betalingsmogelijkheden kan aanbieden, maar hou de kosten goed in het oog. Wanneer u zich aansluit bij bijvoorbeeld Bancontact kan dit nogal eens duur uitvallen als u weinig verkoopt. Kijk bij de aanbieders de startprijs, prijs per maand en prijs per verkoop goed na. In het begin kan u werken met enkel overschrijvingen. Wanneer de zaak goed begint te draaien kan u de opties voor een online betaalplatform eens nader bekijken. Mollie is redelijk goedkoop en een aanrader voor een beginnende zaak.

Productfoto’s

Zorg ervoor dat u genoeg producten kan aanbieden, met een webshop is dit heel makkelijk haalbaar. Hoe meer producten u heeft om te verkopen, hoe beter voor de zoekresultaten in Google. Wanneer u goed scoort in Google zal u natuurlijk ook makkelijker kunnen verkopen. Het belangrijkste is een goede productomschrijving en kwaliteitsvol beeldmateriaal. Eventueel kan u een optie voorzien waarbij klanten foto’s kunnen doorsturen van hun product wanneer het in gebruik is, dit straalt vertrouwen uit naar potentiële kopers toe.

Efficiënt verkoopproces

Zorg ervoor dat de verschillende stappen die de klant moet doorlopen niet te complex zijn. Hierbij kan eventueel gebruik gemaakt worden van illustraties. Toon ook de verschillende stappen die doorlopen moeten worden bovenaan, zo weet de klant hoeveel stappen er nog volgen en zal hij minder snel afhaken.

Nood aan een professionele webshop?

Publi4U kan u hierbij helpen! Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of advies via 056 32 32 01 of via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01