Website

Vijf zaken die bezoekers van je website wegjagen

Vijf zaken die bezoekers van je website wegjagen

Je hebt een eindelijk een website voor je bedrijf. Bezoekers en bestaande klanten kunnen nu interessante aanbiedingen of  informatie raadplegen op de site. Maar je merkt dat de website niet veel bezoekers heeft. Hoe komt dit?

Hieronder zijn vijf zaken terug te vinden die ervoor zorgen dat bezoekers van je website wegblijven.

1 – Een onlogische navigatie

Een goede navigatie op de website is zeer belangrijk. De navigatiebalk is meestal bovenaan de pagina terug te vinden. Dit is ook de best manier. Geef een duidelijke naam aan de pagina’s in de navigatiebalk. Probeer te vermijden dat bezoeker zelf moet beginnen nadenken.

2 – Een ongestructureerde homepagina

De homepagina is de belangrijkste pagina van je website. Deze zou ordelijk en duidelijk moeten zijn. Het is namelijk de eerste pagina waarop de bezoeker terecht komt. Een goede indruk is dus aan te raden. Verder staat de snelheid van de pagina en het responsive design van een website centraal.

3 – Geen enkele call-to-action

Het is interessant om de volgende vraag te stellen: weet de bezoeker wat hij moet doen? Als de bezoeker dit niet weet en hij onmiddellijk de website verlaat, dan is het bounce percentage van de website zeer hoog. Het bounce percentage is een cijfer dat aangeeft hoeveel procent van alle bezoekers je website verlaat. Om dit te vermijden kan je kleine instructies vermelden op de website. Bijvoorbeeld: ‘contacteer ons’, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief’, ‘volg ons op Facebook’,…

4 -  Geen eigen foto’s

De website oogt zeer onprofessioneel als je veel afbeeldingen gebruikt die gewoon van het internet komen. Foto’s zijn voor de bezoeker zeer belangrijk, omdat ze dan een beeld kunnen vormen van de onderneming. Gebruik daarom beter professionele foto’s of raadpleeg een databank waar je kwalitatieve foto’s kunt aankopen.

5 – Geen link naar sociale media

Sociale media is niet meer weg te denken in de samenleving. Plaats dus meerdere knoppen op je website die de bezoeker verwijzen naar je sociale media kanalen. Zorg ervoor dat ze zichtbaar zijn en plaats ze op meerdere pagina’s. 

Wenst u meer uitleg over professionele websites?

Wij kunnen u helpen! Bel ons via het nummer 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01