Website

Verlies uw generieke domeinnaam niet!

Verlies uw generieke domeinnaam niet!

Wat zijn generieke domeinnamen?

Generieke domeinnamen zijn domeinen die niet gebonden zijn aan een bepaald land, maar wel wereldwijd kunnen gebruikt worden. Een gekend voorbeeld is .com, wat staat voor commercieel. Vaak dienen deze extensies voor een bepaalde doelgroep van internetgebruikers.

Niet alle domeinnamen zijn opengesteld voor jan en alleman. Per extensie kunnen andere registratieregels gelden. Zo is de extensie .aero enkel registreerbaar voor bedrijven uit de luchtvaartindustrie.

De generieke domeinnamen encyclopedie

Hoe werkt het nieuw verificatieproces?

Om het behoud van uw domeinnaam te verzekeren is het vanaf nu belangrijk om een geldig mailadres op te geven bij de registratie of transfer van een domeinnaam met nog niet geverifieerde contactgegevens én bij de wijziging van gegevens van een bestaande domeinnaam.

Na registratie krijgt u automatisch een mail afkomstig van 'noreply@european-server.com' waarin een link zit die u binnen 15 dagen moet aanklikken. Via dit aanklikken bevestigt u dat uw mailadres juist is. Wanneer u na 12 dagen nog geen gevolg heeft gegeven aan deze mail zal u nog een herinneringsmail ontvangen.

E-mail bevestigen voor het registreren van generieke domeinnamen

Na bevestiging zal u geen verificatiemails meer ontvangen, ook niet wanneer u later nieuwe generieke domeinnamen registreert.

Wat gebeurt als u niet op de link klikt?

De domeinnaam blijft geregistreerd maar vervalt op de normale vervaldatum. De domeinnaam zal bovendien niet meer werken maar zal doorverwijzen naar een pagina waarop vermeld zal staan dat de domeinnaam tijdelijk geschorst is in afwachting van de verificatie procedure. Dit zal zo zijn voor alle domeinen die u reeds geregistreerd heeft met dit mailadres.

Hulp nodig bij het registreren van uw domeinnaam?

Webdesignbureau #company# is gespecialiseerd in alles wat met websites te maken heeft. Bij vragen of hulp, contacteer ons dan vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01