Website

Scoren met een gebruiksvriendelijke website

Scoren met een gebruiksvriendelijke website

EEN WEBsITE DIE WERKT: ENKELE TIPS 

Tip 1 - Duidelijke navigatie

Consistentie in een website is noodzakelijk! Linksboven staat altijd het logo met een link naar de homepagina. De hoofdnavigatie wordt dan meestal vlak naast het logo gepositioneerd. Eronder kan ook indien het logo in bovenaan in het midden staat. Breadcrumbs (het gevolgde pad op de site) staan steeds onder deze hoofdnavigatie. Indien er gewerkt wordt met een zoekfunctie dan verschijnt deze steeds rechts bovenaan.

Consistentie geeft mensen een zekere houvast: het is duidelijk waar ze vandaan kwamen, waar ze nu op de site zitten en waar ze naartoe kunnen.

Tip 2 - Goede content

Schrijven voor web is verschillend dan schrijven voor druk. Indien u aan web copywriting doet, mag u nooit uit het oog verliezen dat de online lezer weinig geduld heeft én dat lezen op een scherm veel vermoeiender is dan lezen op papier. Schrijf daarom geen oneindig lange regels maar beperk u tot ongeveer 55 karakters per regel.

Ook mogen alinea's niet te gevuld zijn. Probeer te gaan voor vijf zinnen in één alinea. Door op deze manier webcontent te schrijven geeft u de online lezer ademruimte. Ga bovendien voor een lettertype dat vlot te lezen is. 

Vergeet ook niet om regelmatig te posten zodat uw website actueel en relevant blijft. Maak hiervoor gebruik van een website met een content management systeem.

Tip 3 - Scoren op snelheid

Zoals hierboven vermeld zijn sitebezoekers ongeduldig. Een snelle laadtijd van de webpagina's is dus de boodschap indien u geen bezoekers wilt verliezen. 

Hiernaast moeten teksten ook snel te lezen zijn: wees to the point en maak teksten scanbaar door te werken met tussentitels.

Tip 4 - Toegankelijk voor iedereen

Niet iedereen bekijkt websites op hetzelfde toestel of op dezelfde schermgrootte. Het gevaar bestaat erin dat de website mooi weergegeven wordt op bijvoorbeeld een groot vast computerscherm, maar op een klein scherm van een smartphone niet. Dankzij een responsive webdesign kan je gemakkelijk dit probleem van de baan helpen. Hiermee schaalt de website automatisch mee met het beeldformaat waarop het wordt weergegeven. 

Vergeet ook niet dat er verschillende browsers (IE - Firefox - Chrome - Safari) en versies bestaan, alles uittesten is dus de boodschap!

Tip 5 - Aantrekkelijk grafisch design

De technologie achter een website moet uitstekend werken, maar de verpakking is minstens even belangrijk. Geef toe, blijft u op een website bladeren als er een kakofonie en kleuren en lettertypes heerst? Uiteraard niet. Besteed hier dan ook voldoende aandacht aan want het is zo veel aangenamer om op een verzorgde website te surfen.

EEN GEBRUIKSVRIENDELIJKE WEBSITE NODIG?

Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in. We helpen u graag verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01