Website

Nuttig advies voor het bouwen van een website

Nuttig advies voor het bouwen van een website

Bespaar dankzij goed advies

Wilt u een gloednieuwe website of een restyling van uw huidige site? Dan moet u hier eerst zelf over nadenken, kijken wat er reeds bestaat, praten met uw doelpubliek, bepalen welke sterktes uw bedrijf kenmerkt in vergelijking met concurrenten, enzovoort.

De antwoorden op bovenstaande vragen vormen een belangrijke informatiebron om bij een externe partner advies in te winnen. U wilt toch van uw website meer maken dan alleen maar een visitekaartje? Vandaag de dag draait het allemaal om conversie, namelijk dat de bezoekers van uw site werkelijk doen wat u wilt dat ze doen.

De perfecte domeinnaam en juiste hosting

Vooraleer u een site laat bouwen zal u eerst nadenken voer hoe uw website-adres zal zijn. Belangrijk hierbij is dat deze kort en gemakkelijk te onthouden is. Bovendien mag er geen twijfel zijn over de spelling, doe daarom de radiotest: kan de domeinnaam opgezocht worden zonder dat men deze letter per letter moet spellen?

Ook keuze van hosting is belangrijk! Er bestaan verschillende hostingsoorten en allen met hun eigen specifieke voordelen, en ja, dus ook nadelen. Indien u een grote website of webshop wilt uitbaten, zal u een andere hosting moeten kiezen dan wanneer u enkel een statische website wilt.

Domeinnaam en hosting kiezen

Professionele look en aantrekkelijk design

Hoe vaak komt u het zelf niet tegen dat u op een website terechtkomt en deze snel weer wegklikt omdat de site enerzijds niet professioneel oogt en anderzijds een onaantrekkelijk design kent? Net daarom is het noodzakelijk om aan dit visuele aspect voldoende aandacht te geven want het bepaalt onmiddellijk de eerste indruk van de bezoeker.

Voortdurend vernieuwen is noodzakelijk

Nieuwe trends duiken niet enkel in de modewereld op, ook op vlak van webdesign komen er vaak nieuwe trends aan de oppervlakte. Een website is daarom nooit af. Denk maar bijvoorbeeld aan de opkomst van responsieve websites omdat consumenten steeds vaker via hun smartphone of tablet het internet raadplegen.

Regelmatig testen en verbeteren zal er bovendien voor zorgen dat uw website steeds efficiënter wordt, meer bezoekers aantrekt, hoger scoort in zoekmachines, enzovoort.

Maak gebruik van een CMS (content management systeem) zodat u de website zelf kunt beheren en er dus vaak nieuwe content kunt aan toevoegen. 

Vergeet ook niet om sociale media in de site te integreren!

Sterke zoekmachine marketing

Vergeet niet dat dankzij een goede zoekmachine marketing uw website zal gevonden worden door consumenten die op zoek zijn naar hetgeen u aanbiedt.

Onder zoekmachine marketing hebben we de gekende SEO of zoekmachine optimalisatie waarbij de site dusdanig geoptimaliseerd wordt dat deze een toppositie krijgt  binnen de zoekresultaten (en een toppositie zorgt voor meer website traffic). Hiernaast hebben we nog de SEA of zoekmachine adverteren met bijvoorbeeld het advertentieprogramma van Google: AdWords. Door te adverteren in zoekmachines zal de advertentie weergegeven worden bij specifiek opgegeven zoektermen.

Advies nodig omtrent de bouw van uw website?

Twijfel niet langer en contacteer ons communicatie adviesbureau #company# vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01