Website

Design nieuwe website: website ontwerp

Design nieuwe website: website ontwerp

Webdesign en zoekmachine optimalisatie

Er worden wel eens bepaalde zaken bij een design van een website vergeten of over het hoofd gezien. Met het design van uw site bedoelen we niet enkel de layout, kleurgebruik, maar eveneens functionaliteit. U heeft maar één kans om een eerste indruk te maken op uw bezoeker! Het is niet voldoende om de bezoekers via zoekmachine optimalisatie technieken naar uw website te gidsen. U moet ze ook verder begeleiden zodat ze uw product of dienst beter leren kennen. Actuele informatie op uw website online plaatsen is een must. Mensen knappen af als de informatie die ze voorgeschoteld krijgen gedateerd is. Daar kan een CMS goed van pas komen. Via de beheersmodule van uw wesite kan u dan een begin en einddatum aan informatie toekennen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat promotie van december in januari nog online te vinden zullen zijn. Het design of webdesign van uw site maakt deel uit van het al dan niet renderen van uw site. Daarom zetten we nog even de belangrijkste zaken op een rijtje om tot een optimaal design voor uw site te komen.

Design schermresolutie

Tegenwoordig is het leuk om een groot beeldscherm te bezitten. U zou de indruk krijgen dat iedereen de dag van vandaag over een 19 inch of meer scherm werkt. Niks is minder waar. Vergeet niet dat er nog altijd heel wat gebruikers zijn die werken met een schermresolutie van 800x600 of 1024x768. Bij het design van uw site is het dus belangrijk een stil te staan bij de manier waarop uw site weergegeven wordt op het scherm.

Webdesign creatief

Zorg er voor dat het design van uw site exclusief is. Er dienen elementen in verwerkt te worden waardoor uw site anders, beter oogt, dan die van uw concurrenten. Voorbeelden van creatieve elementen kunnen animaties zijn, videootjes,... Zorg er eveneens voor dat uw contactgegevens in de lay-out van uw site verwerkt zitten. Niks is irritanter dan op een webpagina iets te vinden dat u interesseert, maar geen contactgegevens op deze pagina te vinden. Een bezoeker gaat dan opzoek naar uw gegevens en is ondertussen de webpagina die hem interesseerde kwijt.

Design in lijn van huisstijl

Heeft u als onderneming of handelszaak al een aangename doordachte huisstijl, gebruik deze dan als leidraad voor het ontwerp van uw nieuwe website. Op die manier zullen bestaande klanten in één oogopslag uw website herkennen. Dit schept vertrouwen omdat men weet dat het over hetzelfde bedrijf gaat. Er zou verwarring kunnen ontstaan als uw folder en website teveel van elkaar afwijken.

Webdesign in browers

Er bestaan verschillende browers. Een browser is het stukje software waarmee u rondsurft op het internet. De meest gekende is Internet Explorer. Maar vergeet niet dat er ook nog andere browers bestaan die de laatste jaren een sterke opmars kennen. Voorbeelden van andere browsers zijn: Opera, Mozilla Firefox, Safari,... Het is belangrijk na te gaan of het design van uw site ook in deze andere browers goed wordt weergegeven op het scherm. De browers gaan namelijk op een verschillende manier de broncodes en css bestanden gaan interpreteren en weergeven.

Professionele webdesigner

Laat u liever het werk aan een professionele webdesigener uit West-Vlaanderen over, aarzel dan niet om website bouwer Publi4U te contacteren. Dit kan vrijblijvend per telefoon via 056 32 32 01.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01