Website

Hoeveel bedraagt de kostprijs van een domeinnaam?

Hoeveel bedraagt de kostprijs van een domeinnaam?

De kostprijs van een domeinnaam is afhankelijk van de periode waarvoor de domeinnaam wordt vastgelegd.

Voor een hoe langere periode je het domein vastlegt, hoe goedkoper de prijs per jaar wordt die je dient te betalen. Indien je beslist om het domein voor tien jaar vast te leggen, dan dien je de kostprijs voor het domein ook tien jaar vooraf te betalen Dit omdat domeinnamen steeds vooruit betaald dienen te worden.

De kostprijs van een domeinnaam is afhankelijk de domeinnaam extensie.

Deze extensie zijn de twee of drie letters na het laatste punt en geeft meer informatie over de site die gekoppeld is aan het domein.

De domeinnaam extensie vertelt iets over de aard van de site. Is de extensie .com dan zal het hoogstwaarschijnlijk gaan over een commerciële website, is de extensie .org, dan is de kans groot dat het om een organisatie gaat.

De extensie van de domeinnaam kan ons ook iets leren over de geografisch ligging van de personen die de website hebben opgericht. Een .be domeinnaamextensie verwijst naar België, een .nl extensie laat ons vermoeden dat de organisatie of het bedrijf in Nederland zal gevestigd zijn.

Wat is meestal inbegrepen in de kostprijs van een domeinnaam?

De koppeling van het domein naar uw webhostingpakket en de koppeling naar uw mailbox zijn meestal gratis diensten die bij het registreren van een domeinnaam worden geleverd.

Bij Publi4U betaalt u 25 euro per jaar voor een domeinnaam met extensie .be, .nl, .com, .eu.
Voor de prijs van andere domeinnaam extensies neemt u best even vrijblijvend contact met ons op via 056/32.32.01.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01