Website

Verhoog de conversie op uw webshop

Verhoog de conversie op uw webshop

Tip 1 - Straal vertrouwen uit

De online shopper moet vertrouwen krijgen in uw webshop. Indien dit niet het geval is, kan u die conversie al op uw buik schrijven. Er zijn verschillende manieren om dit vertrouwen uit te stralen:

  • weergeven van reviews
  • webwinkel promoten via zowel online als offline communicatie
  • toevoegen van een kwaliteitskeurmerk
  • professioneel en aantrekkelijk design
  • ...

Tip 2 - Vereenvoudig het bestelproces

Door het bestelproces zo eenvoudig mogelijk te maken kan u de koopdrempel verlagen. Geef ook duidelijk aan hoeveel stappen de koper moet doorlopen en in welke stap hij zich op het moment bevindt.

Tip 3 - Bied meerdere betalingsmogelijkheden aan

Niet elke bezoeker heeft dezelfde voorkeur in het afrekenproces. Om die reden moeten uw klanten de mogelijkheid krijgen om op verschillende manieren te betalen zoals met creditcard, PayPal, enzovoort.

Tip 4 - Stel geen overbodige vragen

Wanneer een bezoeker een product in het winkelmandje plaatst, moet u geen extra vraag stellen of hij al dan niet zeker is om tot aankoop over te gaan. Natuurlijk! Anders zou hij er niet op geklikt hebben. Bovendien wilt u hen doen kopen terwijl zulke vragen hen kunnen wegleiden van een koop.

Tip 5 -  Zorg voor volledige productinformatie

Zorg ervoor dat u uw producten tot in detail omschrijft zoals maten, kleuren, eigenschappen, enzovoort. Aangezien de producten op een e-shop niet opgepakt en zorgvuldig bekeken kunnen worden , is het noodzakelijk om duidelijke foto's per product toe te voegen.

Kies voor meerdere foto's waarbij u het product langs verschillende kanten belicht.

Tip 6 - Zorg dat het grafisch design uw doelgroep aanspreekt

Wanneer uw webshop mannen tot doelgroep heeft, verwerkt u best geen vrouwelijke kleuren in de site.

Tip 7 -  Voeg een verlanglijstje toe

Maak het voor de bezoekers mogelijk om producten aan een verlanglijstje toe te voegen. Het is perfect mogelijk dat men niet onmiddellijk het product wenst te kopen, maar dat men er nog over wilt nadenken. Een verlanglijstje kan hierbij de ideale oplossing zijn.

Verlanglijstje op webshop om conversie te verhogen

Tip 8 - Plaats relevante prikkels op uw webshop

Plaats op uw webshop belangrijke troeven zoals 'gratis verzending' en '20% korting bij een koop van minimaal 50 euro'. Deze prikkels kunnen de bezoeker overtuigen om effectief over te gaan tot een koop.

Tip 9 - Geef de mogelijkheid voor een nieuwsbriefinschrijving

Om éénmalige kopers om te vormen tot terugkerende kopers is het handig om hen de mogelijkheid te bieden zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Via deze weg kan u hen op de hoogte brengen van nieuwe aanbiedingen, producten, kortingen, ...

Tip 10 - Zorg voor volledige contactinformatie

Door op uw online winkel alle contactgegevens te plaatsen, straalt u vertrouwen en geloofwaardigheid uit. Dit is zeer belangrijk voor bezoekers om te beslissen of ze al dan niet op de shop zullen kopen.

Een webshop nodig die hoge conversies kent?

Webdesignbureau #company# is gespecialiseerd in het ontwikkelen van professionele online shops. Aarzel niet om ons te contacteren via 056 32 32 01 of om ons contactformulier in te vullen. 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01