Website

Hoe vaak moet ik mijn website vernieuwen?

Hoe vaak moet ik mijn website vernieuwen?

In een bedrijf worden er regelmatig veranderingen doorgevoerd. Vandaag de dag is dat ook nodig. Het is dan ook aan te raden dat de website van je onderneming ook wordt vernieuwd. Maar hoe vaak moet dit gebeuren?

Wanneer moet ik mijn website vernieuwen?

Hier staat er niet direct een vaste datum op. Het is belangrijk dat men gaat kijken naar de producten en diensten die worden aangeboden. Gebeurt er een wijziging in het aanbod, dan is het aan te raden om dit ook aan te passen op de website. Merk je dat je website weinig interactie heeft je doelpubliek, dan is het misschien tijd om je site te vernieuwen.

Welke voordelen heeft het vernieuwen van een website?

Een vernieuwde website kan zorgen voor een betere user experience. User experience is de beleving die de bezoeker ervaart bij het bezoeken van je website. Het zorgt ervoor dat je gebruikers iets hebben kunnen bereiken op je website en in het algemeen tevreden zijn over de website. Een vernieuwde website kan ook zorgen voor een sterker engagement met de gebruiker. Dit betekent dat je bezoekers opnieuw kunt warm maken om op je website te blijven. Je website is interessant genoeg om er meermaals terug naartoe te surfen.

Wat vermijd ik best bij het vernieuwen van een website?

Zorg ervoor dat belangrijke gegevens makkelijk terug te vinden zijn op je website. Het is enorm vervelend voor de bezoeker die lang moet zoeken naar bepaalde zaken. Als er bepaalde zaken zijn van de website die goed presteren bij je huidige bezoekers, probeer dit dan te behouden. Je website volledig vernieuwen kan in dit geval, afschrikkend werken. Een goede manier om te testen of de veranderingen die je op je website doorvoert effectief werken of niet, is een A/B test. Om deze test uit te voeren, voorzie je twee versies van je nieuwe website. Vervolgens deel je je doelgroep op in twee. De ene helft van de doelgroep krijgt versie A te zien van de website, de andere helft versie B. Na een bepaalde periode kan je de resultaten van beide website vergelijken met elkaar en kan je uitmaken welke versie het best aanslaat met je doelpubliek.

Een extra tip?

Als je van plan bent om je website te vernieuwen, dan kan je extra ruimte voorzien waarin je alle veranderingen van de website gaat aankaarten. Die extra ruimte kan bijvoorbeeld een roterende banner zijn. De bezoeker voelt zich dan onmiddellijk betrokken en de kans wordt dan ook groter dat hij of zij je nieuwe website meer gaat appreciëren.

Een professionele en effectieve website nodig?

Publi4U kan uw partner zijn in het opbouwen van zo’n website! Contacteer ons via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01