Website

Hoe maakt uw website een bezoeker tot klant?

Hoe maakt uw website een bezoeker tot klant?

Zorg voor overzicht

Wanneer de bezoeker op uw website terechtkomt, moet hij onmiddellijk een overzicht hebben van wat hij er kan terugvinden. Zorg er dus voor dat uw website niet rommelig is en te vol staat. De bezoeker kan de content dan gemakkelijker scannen. Lege ruimtes creëren bovendien rust voor de bezoeker.

Maak een duidelijk onderscheid tussen hoofdtitels, tussentitels en gewone tekst: ook dit maakt het gemakkelijker voor de bezoeker om de content te lezen.

Bewijs dat u goed bent

Maak gebruik van 'social proof' om te tonen wat u waard bent. Onder social proof verstaan we klantenrecensies, uw eerdere realisaties, testimonials, persberichten, video's, artikels enzoverder. Dit is content die bewijst dat u al iets gerealiseerd heeft. Bovendien toont het dat andere klanten tevreden zijn over u. Potentiële klanten zullen hierdoor sneller geneigd zijn bij u te kopen. Het aantal conversies stijgt dus dankzij social proof.

 

Klantentestimonials

Stimuleer interactie

Zorg ervoor dat de bezoeker het gesprek met u kan aangaan tijdens zijn bezoek aan uw website. Dit doet u bijvoorbeeld door hem de mogelijkheid te geven om te reageren op blogs. Ook de mogelijkheid om zich in te schrijven op uw nieuwsbrief verhoogt de kans op interactie.

Plaats de navigatie op een logische plaats

Zorg ervoor dat de navigatie op een voor de hand liggende plaats staat. Dit is bijvoorbeeld langsboven of aan de linkerkant van de website. De bezoeker verwacht namelijk dat de navigatie op één van deze plaatsen zal staan.

Als u afwijkt van dit patroon en de navigatie op een volledig andere plaats zet, kan de bezoeker in de war geraken of geïrriteerd worden. Hij zal dan niet langer geneigd zijn om bij u iets te kopen. Gebruik ook breadcrumbs op uw website. Zo weet de bezoeker op elk moment waar hij is en vindt hij steeds de weg terug.

Wees 'social'

Social media is vandaag de dag niet meer weg te denken. Het is dan ook enorm belangrijk dat u met uw bezoekers praat op uw sociale media. Natuurlijk moeten bezoekers eerst op uw sociale media terechtkomen. Dit kan via uw website. Geef hen ook de mogelijkheid om zaken die op uw website staan te delen via hun sociale media. Zo wordt uw content ook nog eens gemakkelijker verspreid via sociale media.

Maak zoeken mogelijk

Mensen willen alles snel vinden. Zorg er dan ook voor dat ze alles snel kunnen terugvinden op uw website. Daarbij is de zoekfunctie essentieel. De bezoeker kan zo onmiddellijk de volledige site scannen om te zien of de info die hij nodig heeft erop terug te vinden is.

Plaats de belangrijkste content langsboven

Mensen lezen vaak enkel de content boven de fold; dit is hetgeen dat zichtbaar is zonder te moeten scrollen. Als u een call-to-action op uw homepagina plaatst, zoals 'inschrijven voor de nieuwsbrief' of 'meer info', doe dit dan boven de fold.

Maak de call-to-action ook duidelijk. Plaats bijvoorbeeld een grote knop met 'contacteer ons' op de homepagina van uw website. De bezoeker wil namelijk op een zo gemakkelijk mogelijke manier actie ondernemen. Het is dus uw taak om het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Gebruik responsive webdesign

Steeds meer mensen gaan mobiel op zoek naar informatie. Uw website moet ook in dit geval indruk maken; pas hem dus aan aan mobiele bezoekers. Responsive webdesign is de oplossing in dit geval.

Een mobiele versie van een website kan ook, maar dit is minder praktisch. U heeft dan namelijk twee verschillende webadressen: uw webadres voor desktop en uw mobiel webadres. Bij updates of wijzigingen moet de informatie dan ook op alletwee aangepast worden. Bij een responsive website heeft u maar één webadres. U moet de informatie dan ook maar op één website aanpassen.

Wilt u ook een website die voor conversie zorgt?

Wilt u ook dat uw bezoekers klanten worden? Doe dan beroep op webbureau #company#! Contacteer ons vrijblijvend op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01