Website

Eigenschappen van een goede website

Eigenschappen van een goede website

Kies voor een responsive webdesign

Sinds kort straft Google de sites die geen resposive design hebben. Dit betekent dat de site zich niet aanpast aan het scherm van een smartphone of tablet. Wanneer u dit niet heeft zal u niet alleen een lagere positie bekomen in de Google zoekresultaten, maar zullen ook veel bezoekers uw site snel terug verlaten.

Maak gebruik van een CMS

Een CMS of Content Management Systeem zorgt ervoor dat de eigenaar van de website deze zelf kan aanpassen. Zo kunt u makkelijk de foto's wijzigen, teksten en pagina's toevoegen...Op deze manier moet u niet steeds uw webdesignbureau contacteren om kleine zaken aan te passen. U geniet van een maximale controle!

Kies voor een DRY principe

Een effectieve website zorgt ervoor dat u het DRY principe kunt toepassen: Don't Repeat Yourself.

Zo kunt u bijvoorbeeld bij een artikel een link plaatsen naar een bepaald onderdeel van uw website dat een begrip uit het artikel uitlegt. Geloof ons, het bespaart u een hoop tijd. Door gebruik te maken van een Content Management Systeem waarin bepaalde opmaken vooraf zijn ingesteld, verhoogt u het DRY principe.

Meet cijfers

Een goede website geeft u inzicht in een heleboel cijfers. Zo moet u onder andere kunnen weten hoeveel bezoekers u per dag heeft, hoe ze op uw site terechtkomen en hoe lang ze erop vertoeven. Door dit inzicht leert u van uw bezoekers hoe goed uw website is opgebouwd.

Leid uw klant naar de juiste weg

Mensen hebben tegenwoordig geen tijd meer om lang op uw site te snuisteren naar datgene wat ze willen weten. Zorg daarom voor een goede usability. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een duidelijke navigatiestructuur: plaats uw pagina's steeds bovenaan, subpagina's staan aan de linkerzijde, het logo staat bovenaan etc.

Wanneer uw website meerdere pagina's heeft, vermeldt u best de "broodkruimels", een voorbeeld: Home > Realisatie > Website

Vermijd onnodige zaken

Bezoekers hebben een hekel aan zaken waar ze niet om vroegen. Denk maar aan een muziekje dat meteen afspeelt vanaf u de site opent. Pop-up vensters, banners en zelfstartende video's zijn eveneens uit den boze!

Vermeld sociale media

Tegenwoordig is iedereen actief op sociale media. U, als bedrijf, kan niet meer achterblijven! Vermeld daarom uw sociale media knoppen die uw gebruiker meteen naar de juiste site leiden.

Nood aan een goede website?

Twijfel niet en contacteer ons vrijblijvend voor een eerste kennismakingsgesprek via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01