Website

Een rendabele website dankzij ons straf stappenplan

Een rendabele website dankzij ons straf stappenplan

Stappenplan naar een succesvolle website

Stap 1 - De kick-off

Elk project omarmen we met groot enthousiasme! Vooraleer we van start gaan zitten we eerst samen met de klant aan tafel om na te gaan wat zijn wensen zijn en wat hij van de site verwacht: welke doelen wil hij bereiken, wie is de doelgroep, wat moet er op de site komen, enzovoort.

Een aangenaam verkennend gesprek brengt zowel de klant als ons webdesignbureau op dezelfde golflengte waardoor z'n wensen en onze kennis en ervaring kunnen worden verenigd.

Stap 2 - Het structuurdocument

Zodra de klant bepaald heeft wat er op zijn website zal verschijnen, maken wij een overzichtelijke schets van hoe uw website er moet uitzien. Deze schets noemen we het structuurdocument waarbij we steeds vanuit het standpunt van de gebruiker vertrekken. Het zijn namelijk zij die zullen beslissen of ze een tijdje op de site zullen vertoeven of deze zullen wegklikken. Een onlogische navigatiestructuur schrikt bijvoorbeeld bezoekers af, en dit kan zeker de bedoeling niet zijn.

Net zoals bouwaannemers een goed architectenplan nodig hebben vooraleer er effectief kan gebouwd worden, dient het structuurdocument als basis voor het verdere ontwikkelingsproces van uw site

structuurdocument

Stap 3 - Het grafische aspect

In stap drie wordt het structuurdocument vertaald naar een aantrekkelijk grafisch ontwerp. In deze fase wordt rekening gehouden met het kleurgebruik op de site. Veelal worden de huisstijlkleuren hierin verwerkt en wordt een accentkleur gebruikt om belangrijke knoppen te benadrukken.

Elk kleur roept bepaalde emoties op zoals gezelligheid, vreugde en vertrouwen. Afhankelijk van de branche zullen kleuren op een website dus verschillen en dit is de reden waarom we de kleurkeuze niet zomaar in de wind mogen slaan: foute emoties overbrengen kan nefaste gevolgen hebben.

Grafisch aspect

Stap 4 - Website ontwikkeling & testfase

Na de goedkeuring van het grafisch ontwerp starten we met het omzetten van de lay-out naar HTML en de uiteindelijke programmatie. Hierbij wordt de lay-out gekoppeld aan onze CMS (content management systeem) en wordt de website aan een grondige browsercheck onderworpen zodat uw site op verschillende browsers en versies mooi weergegeven wordt.

Ook gaan we na of de site duidelijk gepresenteerd wordt op mobiele toestellen zoals smartphones en tablets (= responsive webdesign).

Stap 5 - Wegwijs in de CMS

Nu de website geprogrammeerd én getest is, zijn we volledig klaar om de klant wegwijs te maken in het content management systeem door een persoonlijke CMS-opleiding. Tijdens deze opleiding worden de functionaliteiten van dit systeem uit te doeken gedaan zodat u op eigen houtje uw website kunt beheren. Hiernaast krijgt u ook nog een overzichtelijke handleiding mee.

Content Management Systeem

Stap 6 - Drie, twee, één, ... Lift off!

Wanneer de website volledig opgevuld is en deze online mag komen, checken wij nog een tweede maal alles grondig. Daarna kan de uiteindelijke website-lancering beginnen. 

Eens de site het World Wide Web betreden heeft, kan u uw site extra naamsbekendheid geven door dit te communiceren via sociale media, via e-mail, via nieuwsbrieven, enzovoort.

Stap 7 - Opvolging

Op regelmatige basis werpen wij nog eens een blik op uw website om na te gaan of alles nog goed werkt en mooi gepresenteerd wordt. Waar nodig sturen wij bij en geven wij advies.

Stap 8 - Ondersteunende communicatie zorgt voor versterking bedrijfsidentiteit

Een eigen website om te communiceren is niet voldoende. Door ook op sociale media actief aanwezig te zijn, kan u uw site meer naamsbekendheid geven waardoor u veel meer website traffic kunt genereren. Ook andere vormen van internet marketing zoals online adverteren (vb. Google AdWords), content marketing en e-mailmarketing kunnen uw online positie extra verstevigen.

Naast de online wereld mogen we zeker niet het offline verhaal over het hoofd zien. Deze klassieke reclamevormen werken nog steeds uitstekend en kunnen uw bedrijfsidentiteit tot bij de (potentiële) klant brengen en hen uiteindelijk overtuigen om met u in zee te gaan.

Ondersteunende offline communicatie

De smaak te pakken om met ons samen te werken?

Aarzel niet om ons webbureau #company# vrijblijvend te contacteren via 056 32 32 01 of om ons contactformulier in te vullen. Dankzij onze jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat u effectief communiceert via de juiste kanalen.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01