Website

Een goede website architectuur is noodzakelijk

Een goede website architectuur is noodzakelijk

Duidelijk structuurdocument als basis

Een bouwproject start steeds met een degelijk architectenplan. Ook voor het ontwikkelen van een website is zo'n uitgebreid plan noodzakelijk om tot een professioneel eindresultaat te komen. 

Via ons structuurdocument tekenen we uit hoe uw website er zal uitzien. Dit document is dus de 'ruwbouw'-versie van uw website. Pas in latere fases zal deze structuur in een mooi jasje gegoten worden door de grafische ontwerper.

De websitebezoeker als vertrekpunt

Eens u bepaald heeft wat er op de site moet komen, dient u na te denken over hoe u alles zal positioneren. Elke kwalitatieve website vertrekt vanuit de bezoeker zelf. Het is dus zeer belangrijk om in het hoofd van de gebruiker te kruipen en na te gaan hoe hij of zij de site scant en welke patronen hij volgt tijdens het aanklikken van de items.

Dit is noodzakelijk om te doen want het zijn namelijk zij die de website zullen raadplegen en beslissen of ze deze volledig zullen doorbladeren of deze zullen wegklikken.

Panel van eigen doelgroep

Aangezien het belangrijk is om te weten hoe de gebruiker de site doorbladert, doen we onderzoek naar hun websitegedrag. Hiervoor wordt een panel van ongeveer 10 personen uit de doelgroep bijeengebracht. Eén voor één zullen zij de volledige site moeten doorbladeren waarna zij hun bevindingen duidelijk op een blad noteren.

Website doorbladeren

Via deze bevindingen trachten we na te gaan hoe de bezoekers de site ervaren, welke informatie ze snel willen zien, welke struikelblokken er nog zijn, enzovoort. Deze informatie is zeer belangrijk om we website architectuur aan te passen volgens de wensen van de bezoeker zelf.

Een sterke website nodig die de bezoeker een optimale ervaring geeft?

Aarzel niet om ons webdesignbureau #company# te contacteren via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in. We helpen u graag verder voor de ontwikkeling van een krachtige website die zorgt voor een erg positieve gebruikservaring!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01