Website

Een doordachte website-architectuur: de start van uw online succes

Een doordachte website-architectuur: de start van uw online succes

De architectuur van uw website

Wat bedoelen we hiermee?

De architectuur van uw website kunnen we beschrijven als de bouwstenen ervan. Een goede architectuur bepaalt hoe sterk uw website zal zijn. Voldoende aandacht hieraan besteden is bijgevolg zeer belangrijk!

Surfers hebben nauwelijks tijd en geduld waardoor ze de gewenste informatie onmiddellijk willen zien. Indien dit niet het geval is, zijn ze weer weg. Een website moet dus opgebouwd zijn met de noden van de bezoekers in gedachten. Indien u dit uit het oog verliest, kan het lang duren vooraleer uw website successen boekt.

Stuur uw bezoekers

Aangezien de surfers weinig tijd hebben, is het belangrijk om uw bezoekers te sturen. Informatie op uw website dient u te presenteren op een relevante en overzichtelijke manier zodat de specifieke doelgroepen doen wat van hen verlangt wordt. Een goed voorbeeld hiervan is een call-to-action zodanig positioneren dat surfers een lage drempel hebben om contact op te nemen met u.

Call-to-action op de website

Componenten van een goede structuur

De belangrijkste zaken dient u onmiddellijk in beeld te plaatsen. Een goed en leesbaar lettertype is hierbij noodzakelijk. Lees hieronder meer tips!

Belangrijke informatie op een zichtbare plaats

Belangrijke informatiegegevens zijn o.a. uw contactgegevens en uw aangeboden diensten en/of producten. Plaats deze op een zichtbare plaats. Contactgegevens herhaalt u best af en toe zodat bezoekers gemakkelijker contact zullen opnemen.

Toegankelijkheid

Zorg ervoor dat uw website mooi weergegven wordt in verschillende browsers zoals Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Ook kunnen er verschillen optreden tussen de weergave op PC of op Apple. Vergeet hierbij de mobiele surfer niet! De website dient responsive te zijn zodat ook de mobiele gebruiker uw website optimaal ziet op de kleine schermen van hun mobiele toestellen.

Wees consistent in presentatie

Consistentie zorgt voor herkenning. Wat we hiermee bedoelen is dat een goede structuur ook inhoudt dat bijvoorbeeld 'meer info'-knoppen allemaal dezelfde vorm en kleur hebben. Op die manier creëert u herkenning bij de surfer en heeft dit ook een positieve invloed op het gebruiksgemak. Creëer harmonie! Op de ene pagina knoppen plaatsen in een rode kleur en later dezelfde knoppen op een andere pagina in een groene kleur wordt als storend gezien.

Creëer dynamiek

Houdt uw website up-to-date! Post regelmatig nieuwsfeiten en foto's. Bezoekers worden graag gevoed met nieuwtjes. Dankzij ons gebruiksvriendelijk Content Management Systeem kan dit in enkele muisklikken. Nieuwsfeiten en foto's beheren is kinderspel!

Overdaad schaadt

Overdrijf niet in het aantal menuknoppen in de hoofdnavigatie. Beperk u tot een aantal knoppen, zo bewaart u het overzicht. Dit geldt ook voor de homepagina evenals alle andere pagina's. Probeer niet te veel informatie op één pagina te 'proppen' want zo zullen bezoekers door het bos de bomen niet meer zien.

Hoofdnavigatie: overzichtelijk structureren

#company# helpt uw website tot een online succes

Webdesignbureau #company# staat u bij met professioneel advies. Na het eerste vrijblijvend gesprek maken we een structuurdocument op van uw website zodat we kunnen garanderen dat de volgende fases bouwen op een sterke basis! Neem vrijblijvend contact op via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01