Website

Dynamische website bouwen: database gestuurde site

Dynamische website bouwen: database gestuurde site

Dynamische website: CMS

Dynamische websites, uitgerust met een Content Management System zijn over het algemeen duurder in aankoop, maar deze extra kost wordt snel teruggewonnen omdat u geen kosten voor het updaten van uw site hoeft te betalen. U kan het vergelijken met de aankoop van een diesel wagen. Deze is veelal ook duurder in aankoop ten opzichte van een benzine wagen, maar diesel aan de pomp is goedkoper zodoende u de extra kosten van de aankoop op termijn uitwint, indien u natuurlijk veel kilometers rijdt. Naast het vermijden van extra kosten bij het updaten van uw site wint u natuurlijk ook tijd.

Het CMS systeem dat door Publi4U zelf ontwikkeld werd is dusdanig handig dat u bijvoorbeeld in een handomdraai zelf foto's aan uw website kan toevoegen. Dankzij uw dynamische website kan u eveneens korter op de bal spelen. Stel dat uw handelszaak of bedrijf morgen een persbericht verstuurt, dan kan u zelf aan de hand van een begindatum en einddatum bepalen wanneer het persbericht exact op de website mag verschijnen.

Database gestuurde website biedt voordelen

Een database gestuurde website biedt ook meer mogelijkheden naar vernieuwing toe dan een statische site. Stel dat u na verloop van tijd een nieuwe huisstijl aanneemt en de layout van uw website dient aangepast te worden. Dan hoeft eigenlijk louter en alleen de front-office te worden aangepast. U kan uw back-office (de beheersmodule of cms) behouden. Alle reeds ingebrachte teksten, foto's en gegevens worden bijgehouden in een database. Het is dus enkel de manier van het weergeven van de gegevens die aangepast moet worden binnen de nieuwe layout. Aan de manier van inbrengen van data dient in principe niks te veranderen.

Met een dynamische site zorgt u er ook voor dat er geen gedateerde gegevens online blijven staan. Hoe vaak komt u geen promotie of nieuwsfeit tegen op het internet waarvan de einddatum reeds verstreken is. Niks is ergelijker en schadelijker voor uw imago als kmo!

Webdesigner contacteren om een dynamische website op te starten

Er zijn nog duizend en één voordelen aan het gebruik van en database gestuurde site. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. U kan ons vrijblijvend contacteren per telefoon via 056 32 32 01.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01