Website

Bloggen voor een optimale SEO strategie

Bloggen voor een optimale SEO strategie

Voordelen van een eigen online blog

Sterke zoekmachine optimalisatie dankzij vernieuwende content

Heel wat ondernemingen zien hun nut nog niet in van contentcreatie en -publicatie op hun site. Vaak eindigen hun sites met basisinformatie zoals hun contactgegevens en een korte voorstelling van hun diensten. Nochtans is het antwoord zeer simpel: door regelmatige nieuwe teksten op uw website toe te voegen houdt u de lezer geboeid én stelt u zoekmachines als Google, Yahoo en Bing tevreden. Websites waarop regelmatig nieuwe content verschijnt, kunnen op een natuurlijke wijze hoger gepositioneerd worden in de zoekresultaten.

Eigen blog voor profilering als expert binnen het vakgebied

Wanneer u schrijft over trends binnen uw vakgebied kunt u zich sterk profileren als een expert. Hierdoor krijgen de lezers al snel vertrouwen in uw onderneming omdat ze zien dat u goed weet waarover u spreekt.

Sterke blogposts worden gemakkelijker en vaker gedeeld

Of het nu gaat over grappige en lichte content of over zware, emotionele content, als uw blogpost uw doelgroep aanspreekt, zullen zij sneller geneigd zijn deze te delen met vrienden via mail of sociale media. Het leuke voordeel hierbij is dat sociale media een enorm bereik kennen waardoor uw naamsbekendheid versterkt zal worden. Bovendien kunnen gedeelde blogposts voor meer website traffic zorgen.

Interessante blogs kunnen bezoekers converteren naar newsletter subscribers

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wanneer u interessante blogs schrijft, kan u de lezer warm maken om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief zodat zij zeker over allerlei zaken op de hoogte zijn.

Blogs toevoegen via de CMS is 'piece of cake'

Het content management systeem achter onze websites is ontwikkeld met een sterke gebruiksvriendelijkheid voor ogen. Via de nieuwsmodule (of blogmodule) kunnen CMS-beheerders een heuse bib aan blogitems aanleggen.

Elk blogartikel bestaat uit een inleiding, een inhoudstekst en afbeeldingen die kunnen uitvergroot worden in een lightbox. Ook in de inhoud zelf kan u via de handige teksteditor afbeeldingen toevoegen. Hiermee kan u bijvoorbeeld een zware tekst lichter maken.

In deze module hebben we een planningssysteem verwerkt waarmee u elk blogitem een begin- en einddatum kunt meegeven. Zo zal de post verschijnen zodra de begindatum aanvangt en zal deze verdwijnen zodra de einddatum verstreken is. 'Verdwijnen' is echter een groot woord want de blog komt in het archief terecht en wordt niet verwijderd van de site. Zo kunnen sitebezoekers oudere nieuwsitems ook nog eens lezen of herlezen.

Zin om ook een eigen weblog bij te houden?

Webdesignbureau #company# biedt u websites met een gebruiksvriendelijke CMS waarmee u gemakkelijk een blog kunt bijhouden. Aarzel niet om ons te contacteren via 056 32 32 01 of om ons contactformulier in te vullen. 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01