Website

Belang van een goede domeinnaam

Belang van een goede domeinnaam

Waarom is een goede domeinnaam interessant?

Niets is zo belangrijk als het kiezen van een goede domeinnaam bij het creëren van een website. Hierbij geven wij u graag enkele tips mee!

Als eerste moet u dus op zoek gaan welke domeinnaam u gaat nemen. Wanneer u zeker bent van uw keuze, wacht dan zeker niet om hem te registreren. Dit duurt slechts enkele minuten. Het is ook mogelijk om meerdere domeinnamen te registreren en deze te koppelen aan één website. Zoals bijvoorbeeld domeinnamen met spellingsfouten zodat diegene die een spellingsfout typt toch op uw website terechtkomt.

Ook wanneer u gebruik maakt van SEO (Zoekmachine Optimalisatie) kan het in uw voordeel spelen als u meerdere domeinnamen registreert. Dit kan bijvoorbeeld uw positie bij de Google zoekresultaten verhogen. Wanneer de dommeinnaam die u verkiest niet meer beschikbaar is, kunt u uw domeinnaam veranderen of de huidige eigenaar van de domeinnaam opsporen om te onderhandelen over een mogelijk verkoop.

Nuttige tips voor een goede domeinnaam

Tips voor een goede domeinnaam

  • De domeinnaam moet duidelijk en herkenbaar zijn.
  • Het is belangrijk dat uw domeinnaam een goede extensie heeft. Wat is bijvoorbeeld uw doelgroep? Ligt deze in België? Dan neemt u best '.be' maar als uw doelgroep in Nederland ligt verkiest u dan beter extensie '.nl' of '.com'. U kunt beiden ook bestellen.
  • Het is van belang dat de dommeinnaam niet te lang is, deze moet kort en krachtig zijn.
  • Kies een naam die gemakkelijk te onthouden is en dus ook gemakkelijk te spellen.
  • Vermijd het gebruik van cijfers, dit schept alleen maar verwarring op bij mensen.
  • Neem een domeinnaam die te maken heeft met uw bedrijf, waarbij uw hoofdactiviteit in de naam zelf zit en dus logisch te vinden is.

Beschikbaarheid domeinnamen

Voor de beschikbaarheid te raadplegen van de door u gewenste domeinnaam kan u terecht op dns.be (voor .be domeinnamen ) en op whois.eu (voor .eu domeinnamen).

Meer tips bij het kiezen van een domeinnaam?

Om uw domeinnaam te registreren kan u terecht bij webdesignbureau Publi4u! Contacteer ons vrijblijvend telefonisch via 056/32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01