Web software op maat

ERP: wat is het en welke voordelen biedt het?

ERP: wat is het en welke voordelen biedt het?

Wat is ERP?

ERP staat voor Entreprise Resource Planning en heeft tot doel om de productiviteit van organisaties te maximaliseren, kosten te beheren en optimaal te voldoen aan de wensen van klanten.

ERP software is een geïntegreerde automatiseringsoplossing die de logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen onderbrengt in één info- en managementsysteem.

Deze ERP-systemen kennen een centrale database die voor verschillende bedrijfsprocessen bruikbaar is. Dubbel invoerwerk is hierdoor onnodig aangezien dezelfde informatie kan gebruikt worden waardoor de communicatie tussen afdelingen kan verbeterd worden evenals de onderlinge samenhang. Het spreekt voor zich dat deze ERP eenvoudiger verloopt dan de traditionele planning!

ERP of traditionele planning? De keuze is snel gemaakt

Voordelen van een ERP software

Het toepassen van ERP software maakt u organisatie effectiever, efficiënter en flexibeler. De klantgerichtheid neemt toe, de doorlooptijden van orders verkorten en de voorraadkosten worden lager. Met zulke ERP-systemen is het mogelijk om verbanden te zien tussen ontvangen orders, voorraad, verkoop, inkoop, capaciteit en productie. Het meer gekende CRM of Customer Relationship Management maakt deel uit van zo'n ERP-systeem.

ERP software op maat voor uw website?

Overtuigd om deze websoftware op maat te integreren in uw site? Contacteer webdesignbureau #company# via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01