Sociale media

Waarom Pinterest belangrijk is binnen uw contentstrategie

Waarom Pinterest belangrijk is binnen uw contentstrategie

De zakelijke mogelijkheden voor ondernemers liggen op Pinterest hoog! Als u als ondernemer een eigen prikbord hebt en daar leuke foto's op deelt van uw onderneming of uw producten, tips,... dan zijn er steeds mensen die hierin interesse hebben.

Hiernaast is het ook een ideaal middel om naamsbekendheid te vergroten, om na te gaan wat er leeft binnen uw doelgroep, om in contact te komen met deze doelgroep, om bezoekers naar uw website te krijgen,...

Redenen waarom Pinterest binnen uw contentstrategie thuishoort

1   Visuele storytelling

Vaak denkt men dat Pinterest enkel een nut heeft voor bedrijven met fotogenieke producten. Maar dit is niet waar, Pinterest leent zich voor het creëren van een sterke beleving rond uw product, merk of dienst. Zo kan u een prikbord creëren met foto's van uw producten, maar kan u ook een prikbord opmaken waarop tips te vinden zijn om uw producten te gebruiken.

Ook de bedrijfscultuur kan u via foto's weergeven.

2  Hoge traffic naar uw website of webshop

Net zoals elke sociale netwerksite kan u bezoekers naar uw website of webshop lokken. Bij Pinterest is dit nog sterker! Wanneer u beelden van uw eigen webshop op Pinterest plaatst, dan worden deze toegevoegd aan de beeldbank. Wanneer vervolgens iemand in de zoekresultaten uw afbeeldingen tegenkomt, dan kan hij of zij erop klikken waarnaar onmiddellijk doorgelinkt wordt naar de originele bron, nl. uw webshop.

3   Sterk viraal karakter

Afbeeldingen worden gemakkelijk gedeeld door andere Pinterest-gebruikers die er interesse voor hebben, dit heet 're-pinnen'. Al snel kan deze afbeelding ('pin' genoemd) viraal gaan waardoor heel wat andere Pinterest-gebruikers bereikt worden.

4  Statistieken

Op Pinterest kan u statistieken raadplegen om na te gaan hoe goed uw pins scoren. Deze statistieken bieden u waardevolle informatie!

5   Eenvoudig gebruik

Pinterest staat bekend om haar zeer gebruiksvriendelijke website. Plaatsen van afbeeldingen (pins) is zeer eenvoudig en kost nauwelijks tijd. Let wel op dat u zich focust op pins die interessant zijn voor uw doelgroep.

Meer informatie nodig over zakelijk gebruik van Pinterest?

Pinterest ontwikkelt zich steeds verder tot een volwaardig marketinginstrument! Probeer dit instrument dan ook te benutten! Onze basisopleidingen of opleidingen op maat loodsen u doorheen de Pinterest-wereld. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in, we helpen u graag verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01