Sociale media

Vimeo: het alternatief voor YouTube

Vimeo: het alternatief voor YouTube

Zelfgemaakte video's online plaatsen

Er zijn 18 miljoen Vimeo gebruikers. Het principe is hetzelfde als dat van Youtube: u plaatst er video's op, bekijkt ze en deelt ze. Gebruikers kunnen reageren op de video's en met elkaar in discussie gaan.

Enkel video's die u zelf gemaakt heeft, mag u er uploaden. De video's die u online plaatst mogen niet voor commerciële doeleinden dienen.

Vimeo

Waarom kiezen voor Vimeo?

  • Vimeo is een handige tool voor bedrijven. De video's die u erop plaatst mogen niet voor commerciële doeleinden dienen, maar u kunt toch uw bedrijf promoten via Vimeo. U kunt er bijvoorbeeld informatieve video's en instructievideo's op plaatsen.
     
  • Wanneer u op Vimeo een video bekijkt, worden in de bovenste balk andere video's van hetzelfde kanaal weergegeven. In tegenstelling tot YouTube wordt de kijker dus niet naar gelijkaardige video's van concurrenten geleid.
     
  • Vimeo laat u ook toe om SEO technieken uit te voeren: als u de juiste kernwoorden in uw titel, beschrijving en tags plaatst, vindt de consument u gemakkelijker via zoekmachines.
     
  • Men vergelijkt YouTube vaak met Facebook en Vimeo met LinkedIn. Voor een B2B bedrijf is Vimeo dus een betere keuze dan YouTube.

Tip: Als u voor Vimeo PRO kiest, kunt u uitgebreidere statistieken zien en een aangepast portfolio creëeren. 

Wilt u ook uw eigen videokanaal?

Heeft u nood aan een eigen Vimeo of kanaal? Of gaat uw voorkeur toch uit naar YouTube? Het maakt niet uit wat u kiest, #company# helpt u onderweg! Contacteer ons op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01